Martijn Kardol (cabaret)

Nadat Martijn Kardol de eerste 18 jaar van zijn leven had doorgebracht in zijn geboortedorp Barneveld, vertrok hij naar Londen. Daar werd Martijn fan van Arsenal, werkte hij in een jazzclub en kreeg hij zijn eerste echte spel- en zanglessen. In 2009 studeerde Martijn een jaar op de Koningstheaterakademie in Den Bosch. Daarna verhuisde Martijn naar Amsterdam waar hij Sociologie en Zweeds heeft gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam.

Na de BNN University, de eigen opleiding van BNN, mocht hij daar blijven werken voor verschillende radioprogramma's. Inmiddels is Martijn vaste producer van verschillende radioprogramma's. Ook levert hij bijdrages aan het programma 'Druktemakers' bij NPO/Radio 1.

Als cabaretier beleefde Martijn een ware kickstart. Na de publieksprijs op het Griffioen/Zuidplein Cabaretfestival 2014, won hij alle prijzen op het Groninger Studenten Cabaret Festival. En vervolgens ook nog de jury,- en publieksprijs bij het Leids Cabaret Festival met zijn programma 'Jongensboek'. Allemaal in één seizoen.
Martijn speelt nu zijn eerste avondvullende theaterprogramma 'Bang'. Een voorstelling waarin hij zijn publiek meeneemt in zijn wonderlijke wereld vol creatieve observaties en oplossingen.

Martijn is iedere maandagochtend te horen bij 'Domien in de ochtend' op 3FM met een blik op de sport van die week.
 

"... is Kardol een innemend verteller met een sterke timing, die de lach goed loskrijgt."

*** NRC

 

"... een mooi debuut, dat nieuwsgierig maakt naar hoe Kardol zich de komende zal gaan ontwikkelen."

*** NRC

 

“Indrukwekkende Kardol wint cabaretfestival…”
NRC

“…vertelt soepel en zingt bovendien twee prima liedjes. Het eerste, waarin hij een meisje aan wil spreken, maar het telkens uitstelt, is werkelijk van een grote schoonheid.”
Het Parool

“Een geweldige winnaar.”
Dagblad van het Noorden

"uitstekende verteller met een grote theatrale trukendoos"
Volkskrant

www.martijnkardol.nl