Over ons

TVB Theater is een theaterbureau in 2011 gestart onder de naam Tiemersma en Van Bokhorst Theaterproducties.
Ruben Tiemersma (1977) en Jan Willem van Bokhorst (1978) werken samen sinds 2000, een afstudeerproject leidde tot een evenementenbureau wat natuurlijk transformeerde tot een impresariaat met een derde vennoot. En die samenwerking kwam piepend en krakend tot stilstand in 2009. Tot zover de geschiedenis!

In 2011 startte een nieuwe samenwerking. Een theaterbureau gespecialiseerd in een intensieve begeleiding van artiesten en producenten dat in de opvlammende crisis haar kans schoon zag een nieuwe stijl theaterbureau op te bouwen met als belangrijkste kernwaarden: begeleiding, betrokkenheid, vertrouwen, kwaliteit én talent. Dat ging niet zonder slag of stoot. In de sterk neergaande spiraal waarin de theaters en bespelers zich bevonden vereiste het doorzettingsvermogen, incasseringsvermogen en een gezonde dosis opportuniteit én een rotsvast vertrouwen in de gekozen strategie. Met twee vennoten, het Vlaamse Pretpraters NV onder leiding van Johnny Quidé en een Nederlandse stille vennoot (tot 2017) werden de eerste jaren de belangrijkste bouwstenen gelegd voor wat TVB Theater nu is.

Inmiddels is TVB Theater verantwoordelijk voor zo’n 900 optredens in theaters, poppodia, media en in het bedrijfsleven. We begeleiden talent van de kleinste zalen tot meerdaagse bespelingen in de grootste theaters van Nederland.

In 2017 hebben we de structuur van ons bureau weer wat verder aangescherpt om klaar te zijn voor de komende jaren. De expertise en het netwerk van de vennoten (Ruben Tiemersma, Jan Willem van Bokhorst en Johnny Quidé) wordt maximaal ingezet om kansen en bedreigingen te signaleren in de Nederlandse en Vlaamse theater en mediawereld. Werelden die hand in hand gaan als het gaat om de juiste profilering en begeleiding van een artiest of producent!

En dat doen we met een zeer gemotiveerd en betrokken team van TVB’ers!

Ruben Tiemersma is directeur/ bestuurder, plant theatertournees, bepaalt de strategie en is altijd intensief in contact met de artiesten.

Jan Willem van Bokhorst medebestuurder, plant theatertournees, is financieel eindverantwoordelijk en onderhoudt het Nederlandse theaternetwerk van TVB.

Johnny Quidé is medebestuurder met een uitgebreid netwerk in het Nederlandse en Vlaamse TV/medialandschap en het Vlaamse theaterlandschap.

Imke van Deelen is onze booker van alle commerciële optredens, en ze assisteert Ruben bij het management van artiesten. Én ze zorgt – met ondersteuning van een assistent - dat de contracten en kaartverkoopstanden allemaal kloppen!

Remco Wagemakers is de stille financiële kracht van TVB. Hij zorgt ervoor dat alles volledig transparant blijft voor artiesten en producenten. Én belangrijk: hij zorgt ervoor dat alle processen en systemen van TVB aan elkaar geknoopt zijn op de meest efficiënte manier denkbaar.

Charlotte ter Braak Onze stagiaire dit jaar. Zij ondersteunt Imke. En dat doet ze zo goed dat ze de laatste maanden van dit seizoen bij ons blijft werken. Dus eigenlijk geen stagiaire meer is.