155 (éénvijfvijf) (dans)

Over 155 (éénvijfvijf)

155 (éénvijfvijf) is een formatie creatieve gekken bij elkaar gebracht door de passie voor bewegingsvormen, muziek, emotie en kunst. Voortkomend uit breakdancecollectief iLL Skill Squad zijn ze gegroeid naar een groep die theatervoorstellingen maakt door dans, video en komedie op unieke wijze te combineren.

Ze hebben als iLL Skill Squad een daverend debuut gemaakt in de theaterwereld met hun voorstelling genaamd ‘155’. Op Lowlands speelden ze het dak van de overvolle ‘Juliet’, ze waren de revelatie op het prestigieuze Jonge Harten Festival en ze werden zelfs uitgenodigd te spelen op de Nederlandse Dansdagen. Als klap op de vuurpijl werd ‘155’ bekroond met de eerste André Gingras Award.

Juryquotes:
- “Met een voet in de dans van de straat en een andere op het professionele podium presenteert dit eigenzinnige danscollectief wervelend en enerverend totaaltheater." 
- “[Hun] dansstijl [...] is een vernuftige fusie van moderne dans en hiphop; rauw en tegelijkertijd energiek. Zij creëren theater met breakdance, acrobatiek, clubbing en multimedia, en dat alles met humor en relativering. Zij zijn zich zeer bewust van hun bewegingstaal en ontwikkelen die voortdurend, hun voorstellingen zijn verrassend, tegendraads, speels en vol verbeeldingskracht."
- “Zij [grijpen] het publiek bij de kladden, nooit gemakzuchtig leunend op de virtuositeit van hun bewegingstaal.”

Nu heten ze 155 (éénvijfvijf) en spelen met hun derde theatershow 'Motors'.

Over ‘Motors’:
Het is de derde theatershow van 155 (éénvijfvijf) naast hun bijzondere clubshow ‘Lijf'. Wat ‘Motors’ precies is, valt moeilijk te zeggen. Is dit nu een theatervoorstelling, een dansshow of iets met motoren op het podium? Of gaat het om een groep vrienden die alles altijd samen doen en stiekem ook nog een eigen identiteit hebben? “Dikke boeie”, want als je maar hard genoeg gas geeft, hoort niemand je huilen in je helm.

De mannen van 155 maken voorstellingen vanuit hun onophoudelijke fascinatie voor de wereld waarin zij (en wij) nú leven en bewegen. In ‘Motors’ combineren ze twee grote liefdes: motoren en dans. 

De pers over 'Motors':

De pers over 155:

Prijzen:

www.eenvijfvijf.nl