Anne & Lisa (cabaret)

Over Anne & Lisa: 

Anne en Lisa leerden elkaar kennen op de Dutch Academy of Performing Arts, waar zij samen afstudeerden met een cabaretvoorstelling. Het samenwerken en schrijven van eigen voorstellingen smaakte naar meer en ze besloten om als duo auditie te doen op de Koningstheateracademie, een HBO opleiding tot cabaretier. Daar studeerden zij in 2017 af met de voorstelling ‘Weltschmerz’.

Onbescheiden greep uit het juryrapport over 'Weltschmerz':
“Anne en Lisa zijn een innemend, aantrekkelijk duo om naar te kijken. Op het moment dat ze opkomen zijn we blij dat ze er zijn. Ze zijn een mooi complementair duo, het naturel van Anne met het meer typematige van Lisa, waar veel mogelijkheden voor tragiek zitten. Ze vertrouwen elkaar enorm en dat geeft ook het publiek meteen vertrouwen. Dat is van uitzonderlijke kwaliteit voor een afstudeervoorstelling. […] In de commissie zaten twee theaterdirecteuren die het in dit stadium al aan hun publiek zouden willen aanbieden en dat zeggen ze echt niet van iedereen. En het lied van Menno de giraffe was briljant.”

Anne & Lisa waren de tweede 'TVB new artist' en kregen daardoor de kans zich avondvullende te presenteren in ruim dertig theaters. De afstudeervoorstelling 'Weltschmerz' wordt hiervoor bewerkt, uitgebouwd en aangevuld met nieuw, vers, absurdistisch materiaal. In 2019/2020 gaat Weltschmerz na een prachtig eerste seizoen - welke werd afgesloten met de Rabo Publieksprijs - in reprise. 

‘WELTSCHMERZ’ doorgronden Anne & Lisa personages die niet bepaald vooraan stonden toen geluk en liefde werden uitgedeeld. Met snelle sketches en absurde situaties, waar iedereen zijn vraagtekens bij zet, geven ze op humoristische en muzikale wijze een ode aan de onvolmaaktheid van de wereld. Zo heeft Danny echt alles van Star Wars, maar niemand om ‘papa’ of ‘mama’ tegen te zeggen. Herman zal nimmer raden wat Anton bij zich heeft, en als ze samen gaan vissen vergeten ze standaard de hengels. 
‘WELTSCHMERZ’ is overal, het is de pijn die ons mens maakt met humor als enige zetpil.

De pers over 'Weltschmerz': 

www.annelisa.nl