Björn van der Doelen (theaterconcert)

Over Björn:

Björn van der Doelen speelde als profvoetballer voor PSV, Standaard Luik, FC Twente en NEC. Al voor zijn dertigste was hij met voetbalpensioen en begon hij een nieuw leven als muzikant. Als voetballer was hij al een speler met karakter; sociaal, maar in zekere zin een buitenbeentje en eentje die niet afgeeft. Eigenschappen die hem ook als muzikant gevormd lijken te hebben. (Keer Spruit)

“Van der Doelen ontpopt zich als een Americana artiest van formaat” (OOR) en “… een ster in wording in zijn bijna zelfgecreëerde muziekgenre” (8Weekly).

Brabantse Americana is misschien de meest treffende omschrijving van zijn muziekstijl. Prachtige luisterliedjes met soms een rauw randje die lijken te zijn gemaakt voor het theater: verhalend, sferisch en reikend tot het hart. 
​Inmiddels heeft Bjorn vier albums op zijn naam staan en het vijfde album is op komst! 'Eerwaarde vader zegen mij, want ik heb gezondigd' verschijnt in december 2018 waarna de gelijknamige theatertournee in maart 2019 van start zal gaan.

In 2016 was Bjorn te zien in de reeks 'Sportmonologen' Bij de NOS op NPO3.

Bjorn was in februari 2018 het gezicht van de landelijke Bavaria campagne #petitie carnavalvrij.


De pers over Björn:

www.bjornvanderdoelen.com