Christian van Eijkelenburg (cabaret)

Over Christian:

Christian van Eijkelenburg maakte op negenjarige leeftijd zijn debuut in de musical Oliver! van Joop van den Ende Theaterproducties. Daarna volgde producties als 'Kruimeltje' en 'Peter Pan' van IMM Theater, 'Doornroosje; van Studio 100 en 'Pietje Bell' van De Graaf & Cornelissen Theaterproducties. 

In 2013 studeerde hij af aan de Frank Sanders Akademie en in datzelfde jaar nam hij de Jos Brink Genesius Penning in ontvangst; een jaarlijkse aanmoedigingsprijs van stichting Tekstpierement voor een veelbelovende, afstuderende student.

Na zijn opleiding was hij te zien in 'De Kleine Kapitein' van Van Engelenburg Theaterproducties en 'Wij Zijn Zwanger' geregisseerd door Herman van Veen. Ook schreef en regisseerde hij voorstellingen voor de studenten van de Frank Sanders Akademie, was hij in 2018 deelnemer van CS1 - een creatief platform voor de nieuwe generatie kunstenaars geïnitieerd door de AVROTROS - en rondde hij een opleiding aan de TV Academy af.

Sinds eind 2018 maakte en speelt hij voor Klein Amsterdam Producties de voorstellingen en 'Het Astronautje' - gebaseerd op de boeken van Andre Kuijpers - en 'Boer Boris is de Baas'  Ook regisseerde hij de voorstelling 'Dromer' gebaseerd op het kinderboekenweek prentenboek van 2021 en was hij te horen in de podcast 'De Goed Nieuws Show'. 

Van 2015 tot en met 2021 vormde Christian samen met Sanne Franssen het theaterduo De Fransse Eijkel. Nadat zij in 2016 de publieksprijs op het Amsterdams Kleinkunst festival wonnen, toerden zij vier seizoenen door Nederland met de voorstellingen 'De Fransse Eijkel Speelt' en 'Subtropique'. Pers omschreef hun voorstellingen o.a. als ‘’vernieuwend, fysiek en eigentijds’’ en hun eerste voorstelling werd bekroond met de Rabo Talent Award. Na mooie successen te hebben geboekt wordt het tijd om toe te geven aan zijn eigen innerlijke driften en vanaf september 2022 zal hij daarom de theaters bestormen met zijn eerste solovoorstelling ‘Drift’

Over'Drift' :

Drift is een verfrissend, absurdistisch cabaretspektakel over het (niet) toegeven aan menselijke driften. Ga tijdens deze theatertrip de strijd aan met je innerlijke ikje en verlaat de zaal vervolgens in een staat van ongekende extase. Een muziektheater-avond waarin eigenzinnige verhalen worden gemixt met elektronische beats, kleurrijke visuele droombeelden, filosofische uitbarstingen en theatrale driftbuien.

Prijzen

www.christianvaneijkelenburg.nl