Culture Comedy Award (stand-up)

In 2003 werd de eerste gouden microfoon uitgereikt. Nu, tien jaar later, is de Culture Comedy Award uitgegroeid tot de meest prestigieuze stand-up comedyprijs van Nederland en België.

De Culture Comedy Award heeft bewezen de kraamkamer te zijn van de stand-upwereld. Menig oud-finalist schopte het nog ver. Samba Schutte en Omar Ahaddaf wonnen het Leids Cabaret Festival, Martijn Koning speelde enkele malen live in De Wereld Draait Door en wordt geroemd om zijn eindemaandsshows in Toomler. Dara Faizi won het Groninger Studenten Cabaret Festival en maakte in de cabaretwereld
diepe indruk met zijn eerste avondvullende programma. Bert Gabriëls en Thomas Smith maakten het succesvolle Vlaamse tv-programma 'Zonde van de zendtijd' en menigeen werd opgenomen door Comedytrain.

De Culture Comedy Award ontdekt, begeleidt en stimuleert nieuw stand-uptalent. Inmiddels al elf jaar. Zaterdag 1 februari 2014 werd de elfde winnaar bekend gemaakt in een zinderend en uitverkocht Parktheater Eindhoven. Vlaming Lukas Lelie mag zich een jaar lang het grootste stand-up talent van Nederland en Vlaanderen noemen.

Na de finale gaan de finalisten op finalistentournee.

Wanneer u, als eerste, de nieuwste generatie stand-uppers aan het werk wil zien is dit u kans!

http://www.culturecomedyaward.nl/