Fuad Hassen (cabaret)

Over Fuad: 

Fuad werd geboren in Asmara (Eritrea) en vertrok op 5-jarige leeftijd naar Nederland om tijdens carnaval aan te komen in Den Bosch.
Met zijn innemende persoonlijkheid en gulle lach weet hij iedereen voor zich te winnen.
In 2006 waagde hij zijn eerste stappen op het stand-uppodium, en met succes! Twee jaar later won Fuad met grote overmacht de jury- en publiekprijs van de Culture Comedy Award 2008. "Fuad heeft bravoure en is een goede verteller" aldus de jury.
Inmiddels is Fuad ontdekt door VARA HumorTV, speelt hij veelvuldig door heel het land en daarnaast is Fuad ook een veelgevraagd presentator op diverse festivals. 

Fuad is een van de finalisten van Cameretten 2013 met een gedeelte uit zijn programma 'Pareidolia'. 
De jury over Fuad “Na een voorzichtig begin pakt Fuad het publiek in met een boeiend programma. Hij is een ontwapenende verteller, en wil ook wat vertellen. Met een humoristische reeks sketches neemt hij je mee in een persoonlijk en geëngageerd verhaal over zijn roots en de pareidolia van zijn moeder. Hij krijgt de lachers op zijn hand met de ‘Albino’s uit Albanië’ en zijn betoog over het uitschrijven bij de sportschool als het verbreken van een relatie. Fuad is een comedian die flirt met de klassieke vormen van het cabaret. Interacties met het publiek zijn nog niet altijd even goed afgewerkt, maar hij heeft een aantal sterke grappen en het gemak waarmee hij zich over het podium beweegt geeft de jury veel vertrouwen in zijn toekomst in het theater.”

Fuad's eerste avondvullende debuutprogramma 'Pareidolia' (2014/2015) werd lovend ontvangen. “Publiek is in goede handen bij aimabele verteller Fuad Hassen” en “Houd Hassen in de gaten”, schreven de dagbladen.
Vanaf 2017 stonden de theateroptredens van Fuad in het teken van zijn voorstelling 'Held'. Vanaf het najaar 2019 is Fuad te zien met zijn derde comedy show 'Remmende Voorsprong' .

Over 'Remmende Voorsprong': 
Fuad is een man van kleine zaken, die hij vervolgens op onnavolgbare wijze opblaast en uitspeelt. Futiliteiten zijn aan Fuad welbesteed. Maar wat als er een klein dingetje net anders was verlopen? Was de wereld dan anders? Zijn die kleinste gebeurtenissen of uitvindingen dus tóch belangrijk? En zijn het dan nog wel kleine dingen? Met een kinderlijke verwondering kan Fuad zijn gedachten daar uren op loslaten. Typische Fuad-hersenspinsels!

Fuad was te zien in het BNN programma 'Rare Jongens' op NPO3 en was in 2019 zijn wekelijkse item bij 'Is er een dokter in de zaal' op RTL4 zien. 

De pers over Fuad: 

Prijzen: 

www.fuad.nl