Grof Geschud (cabaret)

Wie zijn Grof Geschud?

De Nederlandse Myrthe van Velden en de Belgische Lander Severins. Ze leerden elkaar kennen in 2014 op de de Koningstheateracademie in 's-Hertogenbosch en zijn sindsdien onafscheidelijk. In juni 2018 zijn ze afgestudeerd met de hoogste onderscheiding. Nu zal dit piepjonge duo hun vleugels uitspreiden en naar alle uithoeken van België en Nederland vliegen om hun geschud ten toon te stellen.

“Grof Geschud barst van het talent. De jury van Cameretten 2018 gaf aan het zeer toe te juichen dat nieuwe makers de grenzen van het cabaret op blijven zoeken. Grof Geschud doet dat zeer zeker. Hun verhalende, bijna toneelmatige vorm van cabaret is vernieuwend en aanvullend aan het huidige landschap. Daarom verdienen Myrthe en Lander (onder regie van Raf Walschaerts (Kommil Foo) een kans binnen het TVB New Artist concept.”

Myrthe: “Omdat het team van TVB Theater ons met vertrouwen de kansen biedt die we nodig hebben als springerige jonkies. En vooral omdat we niet kunnen wachten om te beginnen, we er klaar voor zijn en we samen met TVB gaan knallen!”

Lander: “In de vele huiskamer try-outs die wij momenteel zijn aan het doen voelen we dat we klaar zijn om de theaters in te gaan. Heerlijk dat wij bij TVB de luxe krijgen om ons volop in te zetten op een prachtige debuuttournee! Ik heb er alvast zot veel goesting in!".


Grof Geschud presenteert hun eerste avondvullende programma ‘Lijmen’. In ‘Lijmen’ bevragen Lander Severins en Myrthe van Velden via ridders en bejaarden, Plato en perenvlaai het onvermogen om vast te houden en de angst om lost te laten. Een ontroerende en hilarische zoektocht in een regie van Raf Walschaerts en Minou Bosua.
 

De pers over 'Lijmen'

www.grofgeschud.eu