Lieven Scheire (theaterlezing)

Over Lieven:

Lieven is theatermaker en tv-presentator. Hij studeerde fysica in Gent (B) aan de UGent. Daar richtte hij tijdens zijn studie samen met zijn neef Jonas Geirnaert de comedygroep Neveneffecten op. Samen met Jelle De Beule en Koen De Poorter maakten ze televisieprogramma's als 'Basta', 'Neveneffecten' en (met Bart De Pauw) 'Willy's en Marjetten'. Hiermee wonnen ze in 2003 het Groninger Studenten Cabaret Festival. Er volgden twee avondvullende voorstellingen in Vlaanderen en Nederland. 

​Lieven is vooral bekend als Vlaams TV maker. Zo maakte hij voor verschillende zenders programma's als 'Basta' en 'Scheire En De Schepping'. In 2014 verhuisde Scheire naar de VRT waar hij sinsdien 'science communicator' is. Dat resulteerde ondermeer in het programma 'De Schuur Van Scheire'. 

In Nederland was Lieven al te zien in TV-programma's als 'Rare jongens', 'Proefkonijnen' en 'The Big Escape'. Daarnaast schuift Lieven regelmatig aan bij de grote talkshows in zowel Nederland als Vlaanderen.

Op één presenteerde hij twee seizoenen van 'De allesweter' (2015/2016)’. Op de commerciele zender VTM is hij vaste gast in 'Het lichaam van Coppens' en presenteerde hij de wetenschappelijke panelshow 'Kan iedereen nog volgen?' (2017). In het najaar van 2018 was Lieven te zien met Team Scheire op Canvas (B), een programma waarin een team van acht makers oplossingen uitvindt voor mensen die het nodig hebben. 

Lieven presenteert, modereert en animeert interessante avonden, congressen en events, is actief als stand-up comedian en houdt ook lezingen in Belgie en soms ver daarbuiten over oa. over de relativiteitstheorie van Einstein, de quantummechanica, de formule van Drake, of gaat hij in het Engels los in ‘The Wonderful World Of Lieven Scheire’.

​Met zijn theaterlezing 'Live in Nerdland; DNA' maakte Lieven vanaf januari 2019 de overstap naar Nederland met een aantal shows in de grote zalen van de Nederlandse theaters. 

Over 'Live in Nerdland: DNA'
Het gaat snel tegenwoordig in de wetenschap en de technologie, dat weet u ook. In dit theatercollege heeft Lieven het over ons DNA, en hoe de genetica zowel ons zelfbeeld als onze medische toekomst ingrijpend aan het veranderen is.

De pers over 'Live in Nerdland: DNA' 

www.lievenscheire.be 
www.nerdland.be