Lieven Scheire (theaterlezing)

Lieven is theatermaker en tv-presentator. Hij studeerde fysica in Gent (B) aan de UGent. Daar richtte hij tijdens zijn studie samen met zijn neef Jonas Geirnaert de comedygroep Neveneffecten op. Samen met Jelle De Beule en Koen De Poorter maakten ze televisieprogramma's als 'Basta', 'Neveneffecten' en (met Bart De Pauw) 'Willy's en Marjetten'. Hiermee wonnen ze in 2003 het Groninger Studenten Cabaret Festival. Er volgden twee avondvullende voorstellingen in Vlaanderen en Nederland. 

​Lieven is vooral bekend als Vlaams TV maker. Zo maakte hij voor verschillende zenders programma's als 'Basta' en 'Scheire En De Schepping'. In 2014 verhuisde Scheire naar de VRT waar hij sinsdien 'science communicator' is. Dat resulteerde ondermeer in het programma 'De Schuur Van Scheire'. 

In Nederland was Lieven al te zien in TV-programma's als 'Rare jongens', 'Proefkonijnen' en 'The Big Escape'. Daarnaast schuift Lieven regelmatig aan bij de grote talkshows in zowel Nederland als Vlaanderen.

Op één presenteerde hij twee seizoenen van 'De allesweter' (2015/2016)’.Op de commerciele zender VTM is hij vaste gast in 'Het lichaam van Coppens' en presenteert hij de wetenschappelijke panelshow 'Kan iedereen nog volgen?' (2017).
Dit najaar maakt Lieven een nieuwe wetenschappelijke reeks voor CANVAS.

Lieven presenteert, modereert en animeert interessante avonden, congressen en events, is actief als stand-up comedian en houdt ook lezingen in Belgie en soms ver daarbuiten over oa. over de relativiteitstheorie van Einstein, de quantummechanica, de formule van Drake, of gaat hij in het Engels los in ‘The Wonderful World Of Lieven Scheire’.

​Met zijn theaterlezing 'Live in Nerdland; DNA' maakt Lieven vanaf januari 2019 de overstap naar Nederland met een aantal shows in de grote zalen van de Nederlandse theaters.

www.lievenscheire.be 
www.nerdland.be