Maartje & Kine (muzikale comedy)

Met ‘Speelbeesten II’ maken Maartje & Kine van de coronanood een deugd. Afgelopen winter stapten ze in hun busje en reden naar Kines thuisland Noorwegen. Geïnspireerd door een sneeuwwitte wereld waar corona niet leek te bestaan, schreven ze over onderwerpen die ze tot dan toe niet aandurfden - die ontbrekende kinderwens, ontspoorde liefdes en de eerste tekenen van dementie bij een van de ouders. In ‘Speelbeesten II’ brengen Maartje & Kine hun Noorse ervaringen naar de Nederlandse theaters. Want als niemand op vakantie naar Noorwegen kan, dan halen zij Noorwegen wel naar Nederland. 

Over Maartje & Kine:

De Nederlandse Maartje de Boer en Noorse Kine Handlykken ontmoetten elkaar in de gangen van het conservatorium en trekken sinds enige jaren door Nederland met hun humoristisch-virtuoze theatershows. Twee multi-instrumentalisten met droge humor en energieke en aanstekelijke live-shows. Hun muziek is een eclectische potpourri van folk, pop, country en balkan. Samen spelen ze ongeveer 20 instrumenten, waaronder de banjo, hardanger fiddle, ukelele, contrabas- balalaika en accordeon.  Middels hun ontwapenende aanwezigheid op het podium brengt dit unieke en muzikale duo op een eigentijdse manier het oude cabaret terug in het theater.

De pers over Maartje & Kine:

Maartje & Kine op TV en radio:

De NPO zond  in mei 2021 de documentaire ‘Maartje en Kine buigen niet’ uit, over het schrijfproces van ‘Speelbeesten II’. Dit virtuoze duo is tevens bekend van hun optredens bij o.a. Khalid & Sophie, Opium op Oerol, Podium Witteman, DWDD, Top 2000 à gogo, Kunstof TV, Volgspot, Lowlands, Concert At Sea en hun eerdere columns op Radio 2 en 3FM.

www.maartjeenkine.nl