Maartje & Kine (muzikale comedy)

Over Maartje & Kine: 

Maartje & Kine maken muzikale comedy. Hun stijl is een combinatie van klassiek en modern, altijd met een verfrissende blik op de actualiteit.
Middels hun ontwapenende aanwezigheid op het podium brengt dit unieke en muzikale duo op een eigentijdse manier het oude cabaret terug in het theater.

Daarbij maken ze gebruik van 11 verschillende muziekinstrumenten: viool, accordeon, ukelele, banjo, basbalalaika, piano, autoharp, melodica, mondharmonica, klokkenspel en kazoo.

De Nederlandse Maartje de Boer en Noorse Kine Handlykken ontmoetten elkaar in de gangen van het conservatorium. Met hun eerste cabaretprogramma 'Vreemd Folk' schopten ze het meteen tot de finale van het Groninger Studenten Cabaret Festival 2010 en de halve finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival. 

In seizoen 16/17 waren Maartje & Kine met hun tweede avondvullende voorstelling 'De Goldberg machine' in de Nederlandse theaters te zien. Muziek en techniek kwamen samen in een komische show over uitvindingen, dromen en kettingreacties. Een duik in een wereld van wetenschappers en inventieve componisten. Uiteraard verpakt in de geheel eigen Maartje & Kine-stijl: humor, catchy balkanbeats, klassiek met een twist en virtuoze folk uit alle werelddelen. 
Afgelopen seizoen waren Maartje & Kine te zien in het theater met hun derde avondvullende programma 'Vibrato!'. In ‘Vibrato!’ wilden Maartje & Kine weten waarom de wereld zo heftig vibreert, hoe liefde zo snel kan omslaan in haat en vertrouwen in angst. Met één been in de actualiteit en het andere in de klassieke muziek bevragen Maartje & Kine de waan van de dag: opmerkelijke gedachtes en eigenzinnige observaties omgezet naar verfrissende muzikale comedy.

In 2019/2020 is dit muzikale duo te zien met hun vierde landelijke theatertour 'Hoge Noot' .

Over 'Hoge Noot': 
Magistrale solo’s en muzikale sketches met een flinke dosis humor! Maartje & Kine weten hun publiek te overrompelen met gepassioneerde virtuositeit, instrumentale acrobatiek, verleidelijke charmes en onuitputtelijk speelplezier. Alles wordt gecombineerd met hun geliefde klassieke muziek: van swingjazz, opera en balkan tot gypsy met elektronische invloeden, gebracht met onweerstaanbare flair en ontwapenende zelfspot. Maartje & Kine musiceren door, zélfs als de wereld vergaat. Want als de nood het hoogst is, is de muziek nabij.


Dit virtuoze duo is tevens bekend van hun optredens bij o.a. Opium op Oerol, Podium Witteman, DWDD, Top 2000 à gogo, Comedy Club Katendrecht, Kunstof TV, Volgspot, Lowlands, Concert At Sea en hun columns op Radio 2 en 3FM. Op 26 augustus 2016 speelden ze op de opening van de Uitmarkt samen met de New Cool Collective een speciaal hiervoor geschreven lied over de kaalslag in de culturele sector. Ook delen ze regelmatig hun blik op de actualtieit. In het kader van de aardbevingsproblematiek in Groningen schreven ze een parodie op Queen's 'Bohemian Rhapsody' - 'De Groninger Rhapsody'. Deze bewerking werd online meer dan 800.000 keer bekeken.

De pers over Maartje & Kine:

www.maartjeenkine.nl