Riza Tisserand (stand-up monoloog)

Riza is Theatermaker, comedian, radiomaker en rapper.

Riza begon zijn carriere als cabaretier bij het comedycollectief Comedy Explosion waarmee hij jaren het land doorreisde langs de vele theaterzalen in Nederland. Verder was hij als cabaretier o.a. op televisie te zien bij Comedy Explosion van Javier Guzman en Raymanns Suikerfeest.

Daarnaast sloot Riza zich aan bij het onelinercollectief van Howard Komproe waarmee hij o.a. te zien was bij De Wereld Draait Door en Padoem Patsss op NPO 3, ook treedt hij hiermee regelmatig op bij festivals als Lowlands en Zwarte Cross. Als comedyschrijver werkte hij o.a. mee aan de oudejaarsconference’s van Javier Guzman en Guido Weijers en het televisieprogramma Dit was het nieuws.

Nu gaat Riza de theaters in voor zijn allereerste solotour met het programma ‘Bekeerling’ waarin hij op zoek gaat naar de vrijheid om te zijn wie hij wil zijn, tussen verschillende werelden die allemaal hun eigen visie proberen op te leggen aan hem als moslim.

"Groot succes in de kleine zaal" (★★★★★ Theaterparadijs) 
"De formule voor het slagen van deze voorstelling was de combinatie en afwisseling van schepre grappen en serieuze episoden van openheid, eerlijkheid en welkome kwetsbaarheid." (★★★★★ Theaterparadijs)
"Tisserand is niet bang voor lange stiltes en staat sterk op het podium. Met ogenschijnlijk gemak neemt hij de zaal mee in zijn onwaarschijnlijke leven." (Theaterkrant)
"Zijn inspirerende verhaal zet aan tot denken en verdient een groter en diverser publiek." (Theaterkrant)

SPEELDATA EN TICKETS 'BEKEERLING'

Naast zijn werk als cabaretier maakt Riza ook radio. 12 jaar lang was hij een van de belangrijkste gezichten van FunX. Op 28 april 2018 neemt Riza afscheid van FunX in een uitzending waar veel oude bekenden aan het woord komen. Inmiddels heeft Riza een eigen radioprogramma voor BNNVARA op Radio 1, waarin hij nieuwe talenten in o.a. media, sport en entertainment aan het grote publiek voorstelt. Ook duikt hij met regelmaat op in De Nieuws BV op radio 1 als opinimaker.

www.rizatisserand.nl