The School of Life (theatercollege)

Over The School of Life

Bij The School of Life denk je na over de belangrijkste onderwerpen uit je dagelijkse leven. Inzichten uit 2500 jaar cultuur en wetenschap helpen je een wijzer en mooier leven te leiden. The School of Life is (online) zeer populair - met een YouTubekanaal met meer dan 7 miljoen abonnees - en heeft het locaties over de hele wereld..

The School of Life trekt vanaf januari 2022 voor het eerst door het hele land. Tijdens deze kennismaking met de theaters bespreken de docenten Reine Rek en Martijn de Rijk de belangrijkste onderwerpen uit het dagelijks leven: werk, vriendschap, liefde, geld, familie en meer. 

Voor één avond wordt het theater omgetoverd tot school. Terug in de schoolbanken onderzoekt deze voorstelling welke verwachtingen het publiek van het leven heeft en waar ze vandaan komen. Publiek leert over de ideeën van grote denkers uit het verleden en heden en komt erachter wat ze hier nu mee kan. Want het meeste wat we dagelijks bedenken, is al eens bedacht. En vaak een stuk beter.

Martijn de Rijk is filosoof, acteur, schrijver en regisseur. Hij is zeven jaar verbonden geweest aan het Noord Nederlands Toneel en is daarna als acteur werkzaam geweest voor onder andere Toneelgroep Amsterdam, Laura van Dolron en Theater het Amsterdamse Bos. In 2013 rondde hij een masterstudie Wijsbegeerte af aan de Universiteit van Amsterdam.

Reine Rek is spreker, coach, programmamaker en docent aan The School of Life. Ze heeft gestudeerd aan de Universiteit van Humanistiek en heeft zich gespecialiseerd in praktische filosofie.

www.theschooloflife.com/amsterdam