Thijs Kemperink (cabaret)

Over Thijs:

Thijs Kemperink (1982) groeide op in het Twentse dorpje Albergen, een geboren en getogen Tukker.
Hij is een echte verhalenverteller. Geen Twentse cabaretier (die in het Twents spreekt), maar wel een cabaretier uit Twente. Net als twee andere bekende cabaretiers uit de omliggende buurtgemeenten Almelo (Herman Finkers) en Diepenheim (Andre Manuel).

Sinds 2007 houdt Thijs zich bezig met stand-up comedy. Al vrij snel ontwikkelde hij een eerste avondvullend programma onder de naam ‘Achteraf bekeken’. Daarmee introduceerde Thijs zich bij vele regionale podia en maakte hij kennis met de theaterwereld.
In 2013 volgde zijn tweede programma ‘Gas d’r op’. Een programma waarmee hij ook al ver buiten de regio te zien was. In januari 2016 ging zijn programma ‘Zleur’ in première. Met zijn laatste programma 'Bonje' maakte hij ook naam in de rest van Nederland. Met zijn authentieke persoonlijkheid en programma’s over alledaagse thema’s verpakt in grappen en verhalen overtuigde hij stad voor stad, dorp voor dorp. In 2019 is Thijs te zien met de try-outs van zijn nieuwe voorstelling 'Eerlijk duurt het kortst!' welke op 14 februari 2020 in première gaat in het Wilminktheater in Enschede 

Over ‘Eerlijk duurt het kortst!’:
Thijs weet eindelijk wat hij wil: eerlijk zijn!
Een eerlijke prijs betalen, een eerlijke mening hebben en eerlijk zijn naar zichzelf en anderen.
Kan je liefhebben, een relatie aangaan of de avond gezellig houden als je altijd eerlijk bent? Is liegen niet veel beter soms? Brengt dat je niet veel verder?
Is de auto van de buurman wel zo mooi als hij tegen hem zei? Of de kleding van zijn zus? Als Thijs echt eerlijk is, dan is zijn vrouw…….
Thijs twijfelt. Gaat hij de hele avond eerlijk zijn of wordt het een ode aan de leugen? Liegen is leuker, maar eerlijk duurt het langst.
Eén ding is zeker niet gelogen. Thijs is oprecht blij dat u deze avond samen met hem komt beleven. Eerlijk waar!
Thijs tekende in 2013 een contract waarmee hij zich voor 10 jaar verbond aan het grootse festival van Nederland: de Zwarte Cross.

Daarnaast is Thijs ook samen met André Manuel en Ernest Beuving te zien met de voorstelling ‘Goeie Tukkers zijn geen Motherf*ckers’ en speelde afgelopen seizoenen meerdere avonden in een uitverkocht Wilminktheater samen met André Manuel, Nathalie Baartman, Bert Eeftink (Helligen Hendrik) en Jan Riesewijk met de 'Twentse Eindejaarsconference’.

Na de degradatie van zijn geliefde FC Twente nam Thijs, samen met Andre Manuel, Laurens ten Den en Bert Eeftink, het initiatief tot 'De Grote Dregradatie Show'.'Een theatervoorstelling met diverse gasten welke tweemaal werd opgevoerd in augustus 2018 in het Wilminktheater Enschede.

Documentairemaker Niels Horstman maakte een portret van Thijs (hij volgde eerder Waylon en Ilse de Lange in aanloop naar het Eurovisie Songfestival). Het resultaat is een 30 minuten durend portret van een Tukker met de ambitie om als cabaretier te slagen in het veld.

De pers over Thijs:

www.thijskemperink.nl