Thomas Smith (cabaret)

"Het allerbeste wat mij kan overkomen in het theater, als toeschouwer, is dat ik goesting krijg om zelf te spelen, los van het feit of ik het zou kunnen of niet. En Thomas geeft mij die goesting!'
- Wim Helsen

Thomas Smith is een stand-up comedian “pur sang” met Britse roots, maar vooral actief in Vlaanderen en Nederland. Hij begon zijn carrière in 2000 als finalist van Humo’s Comedy Cup.

Hij is een comedian die het flegma en de flow van de pure Engelse stand-up comedy weet te vertalen naar een Nederlandstalig equivalent. Observatie, improvistatie, knipoog, waarheid en glijmiddel.

In Vlaanderen heeft Thomas inmiddels vier avondvullende theaterprogramma's op zijn naam staan.

Als panellid heeft hij bijdragen geleverd voor 'Mag ik U kussen', 'De Kazakkendraaiers' en 'Scheire en de Schepping'. Thomas was ook te zien als scherm-medewerker voor het derde seizoen van ‘Zonde van de Zendtijd’, een programma dat zowel op Canvas als Ned3 werd uitgezonden. In 2013 zag u Thomas ook als een van de vier 'Foute Vrienden' op 2B, waarin hij straalt als dé improvisator!

In september 2012 startte Thomas een tour met zijn derde avondvullende programma ‘Chaos’ in België. Wegens groot succes en veel uitverkochte zalen, hernam Thomas 'Chaos' in 2013-2014.
“Smith blijft één van de weinige Vlaamse comedians die de banaliteit van het leven echt kleur weten te geven. Met Chaos benadert hij de essentie van stand-upcomedy. Sta op en wees grappig: zelden heeft iemand stand-upcomedy bij ons zo letterlijk tot uitvoering gebracht.” - De Standaard

Zijn vierde programma 'RUIS' volgde: een knetterende voorstelling waarin hij zijn gigantisch improvisatietalent eens te meer liet zien!

In Nederland is Thomas al jaren zichtbaar op diverse podia en is een van de belangrijkste gezichten van de theaterproductie 'De Bourgondische Belgen'. In het voorjaar 2016 bracht Thomas zijn eerste soloprogramma in de Nederlandse theaters onder de titel 'Aanwezig'.

2017/2018 staat in het teken van zijn nieuwe show 'Strak'. Voor het eerst tourt Thomas simultaan in België en Nederland met dezelfde show. In 'Strak' legt Smith de nadruk op veel materiaal en strak vertelde anekdotes, aangevuld met ‘briljante interactie met het publiek’ (De Standaard). Waar hij in zijn vorige shows erop los improviseerde, gaat hij nu op zoek naar het perfecte repertoire… tenzij hij even wordt afgeleid, natuurlijk!

www.thomassmith.be


Quotes:

Over 'Strak':
“Thomas Smith brengt in ‘Strak’ al het goede bij elkaar uit zijn vorige shows. Vintage mimiek en bewegingen, absurde grapjes en imitaties en briljante interactie met het publiek.” - De Standaard

Over zijn eerdere show ‘Chaos’:
“Een hoge aaibaarheidsfactor zelfs, hoe maf of bizar ook de instantgrappen die hij maakt. Maar toch vooral omdat hij zijn vak perfect beheerst, in de zuiverste meest oorspronkelijke vorm.” - De Standaard