Wouter Deprez (cabaret)

Wouter behoort tot de groten van het Vlaamse cabaret/comedy circuit. Inmiddels heeft hij zeven solovoorstellingen gebracht in de Vlaamse en Nederlandse theaters.

In Vlaanderen is Wouter een veelgezien mediagezicht. Zo was hij vast panellid bij 'De Rechtvaardige Rechters' en won hij in 2005 het quizprogramma 'De Slimste Mens'.

Vanaf 4 mei 2017 is Wouter in de Belgische theaters te zien met 'Bloemen Bijen & Borstbollen', een muzikale voorstelling over het wel en wee van de verplichte tuin die de comedian sinds twee jaar heeft.

 

"Deprez wrijft en masseert de mensen, knijpt en prikt waar nodig en geeft hen een warm bad met af en toe een ijskoude straal. Hij houdt het publiek klassiek de spiegel voor en durft. Hilarisch omdat het allemaal zo verdomd beredeneerd is. En grappig. En zo waar.' - De redactie

"Hier is wat ik denk" is een in spitsvondige humor gedrenkt pleidooi voor een leven dat gedirigeerd wordt door de liefde en niet door geld en stress. Cynisme, ironie, frustratie, rebellie, kolder én porno buitelen over elkaar heen. Dat Deprez niet uitglijdt in een moraliserend oliespoor heeft alles te maken met de stoutmoedigheid waarmee hij het publiek bevraagt over leningen, winkelkarretjes en seksverslavingen maar evengoed met de grappige verpakking van de bedenkingen én met de snelheid waarmee hij switcht tussen Afrika en België. - Focus Knack (****)

"Makkelijk om te begrijpen, maar zeer confronterend. Een avondje expliciet gedwongen in de spiegel kijken." - De Morgen (****)

"Nooit met de grove borstel, fijnzinnig, eenvoudig en pijn-in-de-kaken-grappig." - Het Nieuwsblad

www.wouterdeprez.be