Yuri Honing Acoustic Quartet (theaterconcert)

Over Yuri:

Yuri Honing  is een van de markantste saxofonisten van zijn generatie. “One of the most creative and fearless saxophonists of the moment” schreef de The Times. Hij wil muziek niet in hokjes opdelen. Daarom speelt hij tijdens zijn carrière niet alleen met generatiegenoten (in groepen zoals zijn Trio en Acoustic Quartet), maar ook met oudere Nederlandse (Misha Mengelberg en Ernst Reijseger) en buitenlandse musici (Paul Bley, Gary Peacock, Paul Motian, Pat Metheny). Honing gaat verder samenwerkingsverbanden aan met muzikanten uit de Arabische muziek, de popmuziek, de klassieke muziek en de moderne dance.

Sinds 2007 initieert Yuri in het Amsterdamse Paradiso het jaarlijke, eendaagse event Winterreise.

In 2015 verscheen het album 'Desire' waarvoor Yuri lovende recensies ontving van over de hele wereld. 'Desire' was tevens de eerste stap in aanloop naar de uitgebreide theatertournee 'Het verlangen van Yuri Honing' waarmee hij vanaf 2017 in de Nederlandse en Vlaamse theaters te zien was.

Ook over het in 2017 verschenen 'Goldbrun' verschijnen de ene na de andere 4- en 5-sterren recensies. De pers is lovend over zijn nieuwe album release. Dit album staat in het teken van Europa en heldendom. Onder invloed van de renaissancegedachte, Germania en beeldende kunst vormt Goldbrun de opstap naar de gelijknamige tentoonstelling in Museum De Fundatie, waar Honing samen met kunstenaar Mariecke van der Linden vanaf september 2018 een installatie presenteert in combinatie met zijn muziek.

Vanaf 2020 is Yuri te zien met 'Blauwbaard'. In dit nieuwe theaterconcert neemt Yuri u mee in het hoofd van Blauwbaard. 
Laat u verleiden door Yuri Honing en zijn akoestische kwartet en treed binnen in het mysterieuze klanklandschap van de iconische Blauwbaard.

Deze topmusici leiden u door zijn catacomben, als in een oneindig doolhof waarin u geblinddoekt ronddwaalt en u uzelf mag onder laten dompelen in fonteinen van muziek en geheime melodieën in verborgen kamers.

De pers over Goldbrun:

De pers over Het verlangen van Yuri Honing

De Pers over Desire:

Prijzen

www.yurihoning.com