Yvonne van den Eerenbeemt (cabaret/kleinkunst)

Yvonne van den Eerenbeemt (Tegelen,1981) groeide op in Venlo als eerstgeborene van een gitarist en een zangeres. De paplepel was meedogenloos en zoet.
Ze ging naar de Vrije school in Venlo en daarna naar de middelbare vrije school in Eindhoven. Bij Theaterplan speelde zij haar eerste hoofdrol, waarvoor zij de prijs voor ‘jong talent Brabant’ uit handen van wijlen Mary Dresselhuys mocht ontvangen.
Tijdens haar opleiding aan de Frank Sanders Akademie voor musicaltheater werd haar Limburgse accent er met zachte hand uitgeslagen en kwam ze erachter dat ze liever een onzeker bestaan als zelfmakend artiest ambieerde, dan een musicalcarrière.

Na de opleiding richtte Yvonne zich dan ook voornamelijk op het maken en spelen van eigen werk in verschillende theatergroepen en formaties waaronder theatergroep ‘Los Hyenos’ en muziektheatergezelschap ‘Julia’s Junkyard’. Daarnaast speelde ze o.a. bij V&V Entertainment, Studio100 en Theater Terra. Voor tv speelde zij een aantal gastrollen en was ze vaste actrice van het dagelijkse candid camera programma Trick & Treat van Veronica. De afgelopen 2 jaar was ze verslaggever bij Uitmarkt tv en eind 2014 mocht ze een nieuw programma voor NPO zapp presenteren ‘De Invaller’.

In 2014 won zij zilver op het Amsterdams kleinkunstfestival met haar voorstelling ‘Vuile was’. Op dit moment doet ze losse theater- en televisieprojecten en tourt ze met haar voorstelling SIRENE door het land. SIRENE werd door de theaters als ontruimingsoefening aangeboden aan het publiek. Een slimme zet, waardoor Yvonne zich voor een groot publiek kan presenteren. Yvonne speelt SIRENE ook in het seizoen 2017/2018 nog door en tevens schrijft Yvonne aan haar tweede avondvullende voorstelling 'BRONST' welke in het seizoen 2018/2019 in de Nederlandse theaters te zien is.

Daarnaast doet ze losse projecten voor theater en televisie (o.a. Klikbeet op NPO3) en zal ze – begin 2018 – in het Concertgebouw Amsterdam staan met de voorstelling ‘Ik Sta Paf’, begeleid door een jazz-combo, met liedjes van Annie M.G. Schmidt.

“Yvonne is een groot talent en grijpt je bij de kladden” – Jury Concours om de Wim Sonneveldprijs
“Yvonne switcht moeiteloos van glasharde grappen naar gevoelige, wanhopige personages” - Haarlems Dagblad
“Beeldend geschreven. Een talent” – NRC

www.yvonnevandeneerenbeemt.nl