Yvonne van den Eerenbeemt (cabaret/kleinkunst)

Over Yvonne: 

Yvonne van den Eerenbeemt (Tegelen,1981) groeide op in Venlo als eerstgeborene van een gitarist en een zangeres. De paplepel was meedogenloos en zoet.
Ze ging naar de Vrije school in Venlo en daarna naar de middelbare vrije school in Eindhoven. Bij Theaterplan speelde zij haar eerste hoofdrol, waarvoor zij de prijs voor ‘jong talent Brabant’ uit handen van wijlen Mary Dresselhuys mocht ontvangen.
Tijdens haar opleiding aan de Frank Sanders Akademie voor musicaltheater werd haar Limburgse accent er met zachte hand uitgeslagen en kwam ze erachter dat ze liever een onzeker bestaan als zelfmakend artiest ambieerde, dan een musicalcarrière.

Na de opleiding richtte Yvonne zich dan ook voornamelijk op het maken en spelen van eigen werk in verschillende theatergroepen en formaties waaronder theatergroep ‘Los Hyenos’ en muziektheatergezelschap ‘Julia’s Junkyard’. Daarnaast speelde ze o.a. bij V&V Entertainment, Studio100 en Theater Terra. Voor tv speelde zij een aantal gastrollen en was ze vaste actrice van het dagelijkse candid camera programma Trick & Treat van Veronica. Ze verslaggever bij Uitmarkt tv en eind 2014 mocht ze een nieuw programma voor NPO zapp presenteren ‘De Invaller’.

In 2014 won zij zilver op het Amsterdams kleinkunstfestival met haar voorstelling ‘Vuile was’. Vervolgens was ze te zien in losse theater- en televisieprojecten en tourde ze met haar voorstelling 'SIRENE' door het land. 'SIRENE' werd door de theaters als ontruimingsoefening aangeboden aan het publiek. Een slimme zet, waardoor Yvonne zich voor een groot publiek kan presenteren. In het seizoen 2018/2019 was ze te zien met haar tweede avondvullende theatervoorstelling 'BRONST' in de Nederlandse theaters. In 2019/2020 gaat deze voorstelling in reprise. Daarnaast doet ze losse projecten voor theater en televisie o.a. 'Klikbeet' op NPO3. 

Over 'BRONST'
Als BRONST een natuurdocumentaire zou zijn, dan was Yvonne de paradijsvogel. En paradijsvogels maken rare sprongen, zeker als ze zich willen voortplanten. BRONST gaat over dierlijke driften. Over de beestachtigheid die onder onze deftige dasjes schuilgaat.

BRONST is een vileine paringsdans met het leven. Een race tegen de biologische klok. Met wanhopige betogen, fluwelen liedjes en weinig tact. Want uiteindelijk is het eten of gegeten worden.

De pers over Yvonne: 

www.yvonnevandeneerenbeemt.nl