Nieuws

Unieke samenwerking Martijn Kardol en Goudse Schouwburg

Woensdag 24 maart 2021

LEUK NIEUWS!

In een unieke livestream vanuit de Goudse Schouwburg speelt Martijn Kardol op 30 april de voorstelling ‘In Tijden van Crisis 2.0’ live voor de mensen thuis.

Uniek, want deze voorstelling wordt gespeeld op verschillende plekken in de De Goudse Schouwburg. Martijn neemt je live mee door de schouwburg en speelt zijn voorstelling onder andere vanuit de laad en los, de orkestbak, de kleedkamers en het directiekantoor. Hiermee krijgt de kijker niet alleen een voorstelling, maar ook een kijkje achter de schermen. Plekken waar je als publiek normaal niet komt; een live rondleiding door het leegstaande theater.

Precies een jaar geleden schudden we elkaar voor het laatst de handen. Inmiddels zijn we alweer een aantal golven verder, weten we steeds meer, en zijn er tientallen nieuwe varianten van het virus. Hoogste tijd dus voor een nieuwe variant van deze crisisvoorstelling; hoogste tijd voor In Tijden van Crisis 2.0!

Zodra het weer kan is deze nieuwe voorstelling te zien in theaters en buitenpodia door het hele land. Maar nu eerst: LIVE!

Kaarten zijn nu te koop via:

https://goudseschouwburg.nl/s17197/Martijn_Kardol_In_Tijden_van_Crisis_2_0_Livestream


Thijs Kemperink in Tubantia 

Donderdag 11 maart 2021

Vandaag een leuk uitgebreid interview met Thijs Kemperink in Tubantia. Thijs zit namelijk zeker niet stil; in samenwerking met Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede nam Thijs twee online shows op. Een speciaal voor scholieren en een speciaal voor ouderen in het Twents! Tubantia kwam langs tijdens de opnames.

De Twentse show zal gratis online te zien zijn, informatie volgt!


Laate kans 'De Première' 

Maandag 8 maart 2021

Vanavond - op Internationale Vrouwendag - speelt Eveline van Rijswijk een speciale (online) verkiezingseditie van 'De Première'!

Eveline vertelt je over de opmars van vrouwen op het Binnenhof, waarom het zo lang geduurd heeft tot er vrouwelijke lijsttrekkers kwamen en waar die eerste vrouwelijke premier (première) blijft.

Heb je destijds 'De Première' gemist? Dan is dit (misschien wel je laatste) kans!

Ondertussen werkt Eveline aan een nieuw programma welke volgend seizoen te zien zal zijn! Daarover binnenkort meer...


'Bang' op NPO 3

Donderdag 25 februari 2021

TV TIP! Morgen wordt de voorstelling 'Bang' van Martijn Kardol uitgezonden op NPO 3 om 22:25 uur!

Martijn Kardol won in één theaterseizoen alle prijzen op zowel het Groninger Studenten Cabaret Festival als het Leids Cabaret Festival. Zijn debuutvoorstelling ‘Bang’ werd lovend ontvangen én werd genomineerd voor Neerlands Hoop. In ‘Bang’ neemt Martijn zijn publiek mee in zijn wonderlijke wereld vol creatieve observaties en oplossingen.


Droom de zalen vol

Donderdag 28 januari 2021

“Kijk naar een lege zaal en je droomt haar vol” - Jan Beuving.

Wij dromen samen met ruim 400 theaters, artiesten, orkesten, gezelschappen de zalen vol.

Wil je weten hoe? Kijk op www.droom-mee.nl


Nieuw nummer Yvonne van den Eerenbeemt 

Maandag 18 januari 2021

Yvonne van den Eerenbeemt heeft vandaag een prachtig nieuw nummer uitgebracht. Met ‘Oude Vriend’ steekt Yvonne je een hart onder de riem op deze ‘Blue Monday’. Je kan hem nu overal te luisteren: https://ffm.to/drap8my

Ondertussen is Yvonne ook druk bezig met de voorbereidingen van een bijzonder programma voor volgend seizoen, waarover binnenkort meer...

Fotograaf: Cees Beuzekom

www.yvonnevandeneerenbeemt.nl


Blik op de toekomst!

Woensdag 6 januari 2021

Wij kijken vooruit en daar hoort een mooi theateraanbod 2021/2022 bij! Een uitgebalanceerd aanbod binnen onze drie pijlers en wederom in onze herkenbare huisstijl, dit jaar paars & oranje!

Uiteraard zijn wij bereikbaar voor meer informatie via mail@tvbtheater.nl.


'Houdoe 2020' van Rob Scheepers 

Zaterdag 2 januari 2021

Vanavond blikt Rob Scheepers in 'Houdoe 2020' op humoristische wijze terug op het roerige jaar 2020. Een oneliner jaaroverzicht. Te bekijken via de website van ED/BD/BNdeStem.


Comedytalent en beste dansvoorstelling

Vrijdag 1 januari 

Het nieuwe jaar is gestart, wij kijken vooruit met twee leuke nieuwsfeitjes. De Volkskrant selecteert Tobi Kooiman als een van de comedytalenten, en het NRC noemt 'stuk' van 155 (eenvijfvijf) in de top 5 beste dansvoorstellingen van 2020!

Zowel Tobi Kooiman (met 'Best Of') als 155 - eenvijfvijf (met 'stuk’) spelen hun voorstellingen nog in 2021/2022!

 


Maartje & Kine in De Telegraaf

Maandag 28 december 2020

Maartje & Kine rijden nog steeds door heel Nederland om miniconcerten te geven. De Telegraaf schreef er een stuk over (klik hier)

Tot het einde van het jaar posten Maartje & Kine elke dag een aflevering van de miniconcerten, kijk daar voor op hun Facebook of Instagram


Fijne feestdagen

Woensdag 23 december 

Een bijzonder jaar loopt op zijn eind.

Met onze blik op de toekomst gericht wensen wij jullie fijne feestdagen.

Op naar een mooi 2021! 

Namens iedereen aangesloten bij TVB Theater. 


Adventskalender Kleine Komedie

Woensdag 23 december 2020

Vandaag gaat het luikje van Maartje en Kine open in de (succesvolle) adventskalender van De Kleine Komedie!

Ze zingen een bijzonder kerstlied, want bij Jozef en Maria liep het kerstfeest anders dan verwacht...

Wil je het hele lied zien? Kijk hier: https://youtu.be/2mGWv1INW9I


Miniconcerten voor Alleenstaanden, Alleengaanden en Andere Nabestaanden van 2020!

Zondag 20 december 2020

Morgen beginnen Maartje en Kine met de ‘Miniconcerten voor Alleenstaanden, Alleengaanden en Andere Nabestaanden van 2020’! Op verschillende dagen rijden ze met hun rijkelijk versierde kerstbus door heel Nederland om meer dan 70 miniconcerten te spelen! 

In de donkerste dagen voor kerst en oud en nieuw cruisen ze door het land in hun rijkelijk versierde kerstbus vol instrumenten op zoek naar ‘nabestaanden’ van het jaar 2020. In een jaren ‘70 vinexwijk, een wasserette of in een gevangenis. Ze zingen voor de kassajuffrouw met nachtdienst van een tankstation en de bewakers van een industrieterrein. Ze trekken de achterklep van de bus open en gaan spelen! De achterbak dient als backstage en de koplampen als podiumverlichting in het donker. Alles coronaproof uiteraard.

De miniconcerten zijn ook te volgen via Facebook en Instagram, zodat iedereen die niet live aanwezig kan zijn ook kan meegenieten.

De grote vraag is: naar wie moeten ze rijden? Wie verdient er echt een miniconcert? Mail naar: miniconcert@maartjeenkine.nl


TV Tip!

Zondag 6 december 2020

TV tip voor vanavond: ‘Bedankt Voor Alles’ van Philippe Geubels wordt uitgezonden!

Om 21:15 uur is deze hilarische theatershow te bewonderen op RTL4!


Adventskalender De Kleine Komedie

Vrijdag 4 december 2020

De Kleine Komedie is een eigen adventskalender begonnen. Van 1 december t/m 1 januari, iedere dag een gratis minivoorstelling van de bespelers van de Kleine Komedie. Hoe leuk!

Vandaag is het dag 4 en verscheen Martijn Kardol achter het vakje. 'Speciaal voor iedereen die op Pakjesavond weer teleurstelling op teleurstelling te verwerken krijgt door het sadistische spelelement Lootje Trekken, maakte ik een snelcursus Lootje Trekken voor Beginners' aldus Martijn!

Kijk op www.dekleinekomedie.nl/adventskalender!


Meest verplaatste première ooit?

Dinsdag 6 oktober 2020

De première van Maartje & Kine is voor de derde keer verplaatst. Is het de meest verplaatste première ooit? Wij denken van wel! 

We blijven het natuurlijk proberen en zoeken naar een nieuwe première datum voor 'Speelbeesten' van Maartje en Kine! Daarover hopelijk snel meer nieuws..


'Atlantis' van Maartje & Kine

Vrijdag 30 oktober 2020

Onlangs brachten Maartje & Kine het nieuwe album 'Atlantis' uit!
'Atlantis' is een muzikale ode aan de muzikale helden uit de jeugd van Maartje en Kine. Er staan duetten op met onder andere Tania Kross, Paul de Munnik en de Zwolse rapper Freez!

Klik hier om het album te luisteren!

Ondertussen zijn Maartje & Kine ook te zien in de theaters met hun (in coronatijd ontwikkelde) voorstelling 'Speelbeesten'! 


Roek Lips en TVB Theater starten samenwerking.

Maandag 19 oktober 2020 

Roek is initiatiefnemer en maker van het project 'Nieuwe Leiders' waarmee hij vanaf komend voorjaar te zien is in de theaters.
Daarnaast is Roek te boeken voor masterclasses en interactieve inspiratiesessies op het gebied van merk en reputatie-ontwikkeling en nieuw leiderschap.

Nieuwe leiders
Hoe vinden we onze weg in een wereld die in crisis en in verwarring is? Al vóór de coronapandemie ging Roek Lips in gesprek met bestuurders, wetenschappers, kunstenaars, denkers en anderen, op zoek naar inspiratie en houvast. Deze gesprekken zijn vastgelegd op camera en te zien op www.nieuweleiders.nl. Daarnaast publiceert dagblad Trouw met regelmaat enkele van deze gesprekken.

Inmiddels is dit project doorontwikkeld tot een interactieve theatervoorstelling die aanzet tot reflectie.
Roek Lips neemt je mee aan de hand van opgedane inzichten, persoonlijke ervaringen en inspirerende verhalen waarbij hij gebruik maakt van de stijlvol gefilmde fragmenten.
Hij daagt je uit met prikkelende vragen die je nog niet eerder hebt gesteld.

Een in een rap tempo veranderende tijdgeest vinden we het van belang om dit programma te brengen, juist nu.
Komend voorjaar al worden de eerste data gespeeld in diverse theaters. De voorstelling is nu te boeken voor komend voorjaar en speelt daarna ook door in 2021/2022.

www.nieuweleiders.nl
www.tvbtheater.nl/artiesten/roek-lips


Start seizoen! 

Dinsdag 1 september 2020

Het nieuwe seizoen is ondertussen begonnen. De eerste voorstellingen zijn weer te zien in de theaters en wij zijn weer terug op kantoor. De bezetting is als vanouds: dezelfde mensen op kantoor en volle kracht vooruit!

In de zomer hebben wij en alle artiesten zeker niet stil gezeten. Zo stond Rob Scheepers de hele maand juli in het Philips Stadion en speelde maar liefst 28 coronaproof shows voor 3700 gasten. Martijn Kardol speelde zijn speciale en exclusieve zomerprogramma 'In Tijden van Crisis' en begint nu weer met zijn programma 'Welkom'. Maartje en Kine komen met een compleet nieuwe show: 'Speelbeesten', die in ieder geval t/m december te zien zal zijn. Daarnaast verschijnt hun nieuwe album, waarover binnenkort meer nieuws…
En ga zo maar door!

Op kantoor zijn we er helemaal klaar voor. Op naar een bijzonder en mooi nieuw seizoen!


Einde stadiontour in zicht

Vrijdag 31 juli 2020

Na een maand lang bijna dagelijks spelen in een uitverkocht Philips Stadion, is het einde in zicht. Morgen speelt Rob Scheepers de allerlaatste show van de stadiontour en wát was het gaaf! Niet alleen de bezoekers kunnen morgen van de voorstelling genieten; tegelijkertijd is de show speciaal voor abonnees van de regionale kranten (oa Eindhovens Dagblad, BN DeStem, Brabants Dagblad) online te zien! Dus was je te laat met het bemachtigen van een kaartje? Dit is je kans!

Maar eerst vanavond nog...

 


Start Stadiontour Rob Scheepers

Vrijdag 3 juli 2020

Gister speelde Rob Scheepers de eerste van de maar liefst 22 uitverkochte shows Philips Stadion!

En wat ziet het er fantastisch uit. Op naar nummer 2 vanavond! 


Maartje en Kine spelen 'Speelbeesten' 

Dinsdag 23 juli 2020

Nieuw programma! Maartje en Kine hebben niet stilgezeten de afgelopen tijd en brengen ‘Speelbeesten’; een nieuwe voorstelling die flexibel in te zetten is! Vrijdag spelen ze deze nieuwe show voor de eerste keer in De Nieuwe Kolk.

‘Hoge Noot’ is vanaf januari 2021 weer in de theaters te zien.


Rob Scheepers speelt 22 shows in Philips Stadion

16 juni 2020

Rob Scheepers gaat in de maand juli maar liefst 22 exclusieve shows spelen in het Philips Stadion in Eindhoven! Voor die maand mag Rob het ‘zijn’ stadion noemen. Rob speelt naast een aantal van zijn veelgevraagde scenes ook nieuw materiaal! Een unieke beleving! Tickets zijn nu verkrijgbaar via www.robscheepers.com.
 
Dineren aan de rand van het veld..
Naast reguliere tickets zijn er voor enkele vrijdag en zaterdag exclusieve ‘combitickets’ samengesteld. Hiermee ga je voor de unieke ‘total-experience’ waarbij je een 3-gangen diner geserveerd krijgt aan de rand van het veld, toegang tot de voorstelling en een heus ‘Rob Scheepers Stadiontour 2020 – tourshirt’.
 

De shows zijn uiteraard volledig corona-proof. Per voorstelling zijn er conform de voorgeschreven richtlijnen maximaal 100 bezoekers toegestaan.


Martijn Kardol komt naar je toe! 

5 juni 2020

En wel... met zijn speciale voorstelling 'In Tijden van Crisis' die hij exclusief (!) speelt in juli en augustus.

'In Tijden van Crisis' is een voorstelling speciaal gemaakt voor de donkere zomermaanden tijdens de Coronapandemie. Een voorstelling over hamsteren, social distancing avant la lettre, een niet-medisch medisch mondkapje en de wereld na Corona.

De voorstelling is nu te boeken! De eerste data zijn al bekend..Martijn is onder andere te zien in: Theater de Bussel, Theater de Kattendans, Theater Orpheus en Theater aan de Parade!

www.martijnkardol.nl | www.tvbtheater.nl

Vanaf september is hij natuurlijk weer te zien met 'Welkom'.


TVB DRAAIT DOOR 

22 april 2020 

Van óp het podium, naar thuis achter de laptop óp social media! Vanaf nu elke woensdag een TVB DRAAIT DOOR social media update met een overzicht van alles wat je online niet mag missen.

Met deze week ook de terugblik op de afgelopen periode!

• Aan creativiteit geen gebrek bij Jens Dendoncker, hij postte al tientallen hilarische filmpjes vanuit huis die stuk voor stuk viral gaan!

• Philippe Geubels bracht misschien wel dé zomerhit van 2020 uit met #dansenopdeWC!

• Rob Scheepers plaatst sinds deze week elke dag een ‘knetter van een oneliner’ op zijn Instagram! Benieuwd naar de oneliner van vandaag? Kijk op @scheepers.rob!

• Op Sterk Water is elke woensdag- en zaterdagavond te zien met het live geïmproviseerde Op Sterk Water Journaal’. Kijk vanavond dus live mee om 21:00 via hun socials!

• Maartje en Kine brachten o.a. al verschillende corona-nummers uit, gaven een live optreden bij het ‘Theater Virus Festival’ en waren te zien bij ‘Kiki’s Klooster Call’!

• Martijn Kardol ontdekt ondertussen hoe het is om een échte influencer te zijn en filmde zijn eerste unboxing! Hij schreef een ode aan Jaap van Dissel voor Volgspot én was ook live te zien bij het ‘Theater Virus Festival’!

• Bert Gabriëls deelt elke week het nieuws uit België via zijn #Eindeweeks! Overmorgen kunnen we weer van zijn blik op het nieuws genieten tijdens de 4e #eindeweeks!

• Morgen komt de eerste ‘roadvlog’ van Cabaretduo Grof Geschud online, daarnaast is hun zolder omgebouwd tot opnamestudio en komen er quarantaine-nummers aan!

• ANNE & LISA lieten zien wat je met je avondeten kan doen tijdens ‘Schilderen wat je gaat eten vanavond met Marivileen’!


Uitreiking Annie M.G. Schmidtprijs 

10 april 2020

Vanavond wordt bekend wie de Annie M.G. Schmidtprijs - waarvoor Yvonne van den Eerenbeemt met het nummer 'La Fin' is genomineerd - heeft gewonnen! Luister daarvoor naar het programma Volgspot op Radio 5 tussen 20:00 en 20:30uur!

'La Fin': https://www.youtube.com/watch?v=6z62nXP1RrQ

Tekst: Yvonne van den Eerenbeemt
Muziek: Sjors van den Eerenbeemt, Yvonne van den Eerenbeemt, René van Mierlo

De andere genomineerden zijn: Alex Klaasen, Arjen Lubach, Brigitte Kaandorp, Kiki Schippers en Mike Boddé.

www.yvonnevandeneerenbeemt.nl


Grof geschud in 'Het Laatste Nieuws' 

7 april 2020

Een interview met TVB New Artist Cabaretduo Grof Geschud in Het Laatste Nieuws.

Ondanks dat ze hun voorstelling 'Lijmen' nu niet kunnen spelen, zijn ze veel te zien online met onder andere 'Anti-Corona-Verveling' filmpjes!

Klik hier voor het interview! 

Nieuwsgierig naar hun YouTube kanaal waar ze over vertellen in dit interview? Klik voor het nieuwste filmpje hier: https://youtu.be/ZrhC7IYGmNI

www.grofgeschud.eu


Lieven Scheire presenteert tv programma 'De Kennis van Nu'

1 april 2020

Vanavond is Lieven Scheire te zien in het tv programma De Kennis van Nu op NPO 2 om 22:20 uur! Samen met Elisabeth van Nimegen en Dirk de Bekker presenteert hij dit jaar het programma. De eerste aflevering staat in teken van...het coronavirus!

Volgend seizoen is Lieven Scheire weer te zien in de Nederlandse theaters met zijn nieuwe show!


Bluebeard 

20 maart 2020

Het nieuwe album 'Bluebeard' van Yuri Honing Acoustic Quartet krijgt prachtige recensies en wordt door Het Parool 'plaat van het jaar' genoemd; het 'is een samenspel van een griezelig hoog niveau'!

'Iedere noot van Yuri Honing is raak op zijn album Bluebeard' schreef de de Volkskrant al eerder in een ★★★★ recensie. Ook het NRC geeft ★★★★ 'Bluebeard heeft intense stukken waarin de diep ronde tenor leidt in prachtig geconcentreerde jazz.'

Kijk op: https://open.spotify.com/album/7bcJhX13orgLxahPE038Gi?si=hqjVtDB8RU62IX4Hk8Ic2g


Corona update

24 maart 2020

Wegens de maatregelen van de overheid rondom het corona virus zullen helaas alle voorstellingen t/m 1 juni niet doorgaan. We zijn heel druk bezig om zoveel mogelijk juiste oplossingen te vinden. Zowel telefonisch als per mail zijn wij goed bereikbaar. We wensen iedereen veel succes en sterkte in deze hectische tijd. Blijf gezond en tot na 1 juni in de theaters! Heb je een kaartje voor een van onze voorstellingen? Van het theater ontvang je hier meer informatie over.


Brochuremateriaal 2020/2021

18 maart 2020

Het brochuremateriaal voor volgend seizoen staat bij ons online!

Alle marketingteksten en publiciteitsbeelden zijn te vinden op www.tvbtheater.nl/marketing

Mochten er vragen zijn, kunt u mailen naar ruby@tvbtheater.nl.


Annuleringen door het corona virus 

12 maart 2020 

Aangezien er vanuit de overheid is aangegeven dat alle theatervoorstellingen t/m 31 maart boven de 100 bezoekers niet mogen plaatsvinden zijn wij op dit moment druk bezig met het verplaatsen van voorstellingen die door het corona virus niet gespeeld kunnen worden. 

Nieuwe data voor de voorstellingen van onze artiesten worden zodra deze bekend zijn meteen op onze website geplaatst. Houd hiervoor www.tvbtheater.nl/agenda in de gaten. 

Mochten er nog vragen zijn, dan kunt u mailen naar mail@tvbtheater.nl


Annie M.G. Schmidt nominatie voor Yvonne van den Eerenbeemt

2 maart 2020

Het nummer 'La Fin' van Yvonne van den Eerenbeemt is genomineerd voor de Annie M.G. Schmidt prijs 2020!

Deze prijs is een gezamenlijk initiatief van Buma Cultuur en het Amsterdams Kleinkunst Festival en wordt jaarlijks toegekend aan een uitvoerend artiest, tekstschrijver en componist voor het beste Nederlandstalige kleinkunstlied van het afgelopen seizoen. 

Het nummer 'La Fin' komt uit haar huidige voorstelling 'BRONST'. Deze voorstelling is nog tot en met eind mei te zien in de theaters. www.yvonnevandeneerenbeemt.nl


Première Benjamin van der Velden

26 februari 2020 

Alweer een première? Jazeker, en dit keer niet één, maar twee dagen!

Vanavond én morgen speelt Benjamin van der Velden ‘Ja maar hoe dan?’ in Theater Bellevue!

Hij won de persoonlijkheidsprijs bij het Groninger Studenten Cabaret Festival - GSCF, was de eerste TVB New Artist, bracht de kleinste Oudejaarsconference van Nederland!

www.benjaminvandervelden.nl


Première Maartje & Kine! 

21 februari 2020

"Circus, opera, cabaret, muziek en spektakel: onze voorstelling 'Hoge Noot' is af!" laten Maartje en Kine weten op hun website!

Vanavond is het tijd voor de première van hun voorstelling 'Hoge Noot' in Theater de Veste.

www.maartjeenkine.nl


Theaterkrant over de première van Thijs Kemperink

15 februari 2020

“Thijs Kemperink is gegroeid…een verrassend blokje vol bevlogen activisme”, “en wat blijkt? Er valt evengoed genoeg te lachen bij Kemperink” schreven ze onder andere na de première van ‘Eerlijk duurt het kortst!’. 

Wil je de hele recensie lezen? Klik dan hier! 

www.thijskemperink.nl 


Première Thijs Kemperink 

14 februari 2020

Vandaag is het de dag van Thijs Kemperink! Vanavond is de première van zijn nieuwe voorstelling ‘Eerlijk duurt het kortst!’ in een uitverkocht Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede!

www.thijskemperink.nl


Erik Krikke en Team NL! 

6 februari 2020

Erik Krikke & 7even Bridges spelen hun voorstelling 'Operatie Geslaagd' vanavond voor een heel bijzonder publiek. Op uitnodiging van de band is het hele Nederlandse Invictus Games Team aanwezig tijdens de voorstelling in Schouwburg Orpheus in Apeldoorn. 7even Bridges lanceerde een paar weken geleden 'Invincible', Het officiële lijflied van het Nederlands Invictus Games Team!


NIEUW bij TVB Theater!

31 januari 2020 

Tobi Kooiman, cabaretier én wiskundige, sluit zich per direct aan bij TVB Theater! Afgelopen editie van Cabaretfestival Cameretten ontving hij de publieksprijs en noemde de jury zijn voorstelling 'een feest voor de theaterbezoeker'.

Vanaf maart 2021 start Tobi met de try-outs van zijn eerste avondvullende programma!

www.tobikooiman.nl


Theaterweekend!

24 januari 2020

Vandaag start het Nationaal Theaterweekend! Verschillende TVB Theater artiesten zijn voor een tientje in de theaters te zien. Waar? ⬇️

* Op Sterk Water zie je in Cultura Ede & Theater de Kappen
* Martijn Kardol zie je in Fulcotheater & Theater Hof 88
* Grof Geschud zie je in Theater de Schalm
* Yvonne van den Eerenbeemt zie je in Parktheater Eindhoven
* Benjamin van der Velden zie je in Theater Orpheus


Succesvolle première Fuad Hassen

17 januari 2020

Een terugblik op de succesvolle première van Fuad Hassen! ‘Remmende Voorsprong’ kreeg 4 mooie recensies van NRC, Trouw, Theaterkrant en Theaterparadijs!

Nu speelt hij zijn voorstelling door het hele land, kijk voor de data en theaters op www.fuad.nl!

Fotograaf: Jaap Reedijk


Jens Dendoncker gestart met NL Tour

14 januari 2020 

De Belgische Jens Dendoncker heeft maar liefst vier comedyprijzen op zak, een succesvolle tour in België en een Emmy Award-winnend TV-programma! In België was hij al te zien in de TV programma's Hoe Zal Ik Het Zeggen?, Beste Kijkers en De Slimste Mens ter Wereld!

Nú is hij te zien in de Nederlandse theaters met zijn voorstelling 'Bang van Dendoncker'!

In januari speelt hij in:
18 januari @ Scheldetheater
22 januari @ Markant Uden - Podium voor theater & evenementen
30 januari @ Theater de Stoep
31 januair @ Theater aan het Vrijthof

Daarna tourt hij in februari en maart ook nog door heel Nederland, kijk voor alle speelplekken en kaartverkoop op www.jensdendoncker.be!


Première Fuad Hassen

10 januari 2020

Het is tijd voor de allereerste première van 2020! Fuad Hassen bijt vanavond het spits af met zijn voorstelling 'Remmende Voorsprong' in Diligentia in Den Haag! Daarna is hij natuurlijk door het hele land te zien, kom bijvoorbeeld kijken in januari:

vr 17 jan - De Pas Heesch
do 23 jan - Cultura Ede
vr 24 jan - Theater de Purmaryn in Purmerend
za 25 jan - Nieuwe Nobelaer in Etten-Leur

Hele speellijst? www.fuad.nl

Daarnaast was hij vanmorgen ook te horen op NPO Radio 1, klik hier om het interview terug te luisteren: http://bit.ly/Fuadradio1journaal (fragment vanaf 2:57:15)


Laatste show Kaj Gorgels

9 januari 2020 

Kaj's typetjes speelt na een zeer succesvolle tour nu zijn laatste twee shows! Vanavond is hij te zien in Stadsschouwburg Haarlem en morgen in De Goudse Schouwburg, allebei helemaal uitverkocht!

Heb je 'Effe relativeren' in de theaters gemist? Geen kaartje weten te bemachtigen? Geen zorgen! Binnenkort maken we bekend op welk platform de registratie te zien is!

www.kajgorgels.nl


Live stream 'Scheepers checkt uit' 

2 januari 2020

Een bijzondere start van het jaar voor Rob Scheepers! Vanavond start zijn reeks van 6! uitverkochte shows in het Parktheater Eindhoven. 'Scheepers checkt uit' wordt vanavond om 20.15 uur exclusief live gestreamd via diverse titels van DPG Media (Brabants Dagblad, BN DeStem, Tubantia en het ED (Eindhovens Dagblad). Heb je geen kaart voor een van de avonden in het Parktheater kijk dan mee via de sites van deze media.


Lieven Scheire is 'De Slimste Mens ter Wereld' 

19 december 2019

Lieven Scheire heeft het programma 'De Slimste Mens ter Wereld' gewonnen! 

Gefeliciteerd! 

'Wat een goed debuut' (Theaterkrant)

13 december 2019

The day after het ‘uitstekende debuut’ (⭐️⭐️⭐️⭐️ De Standaard) van Grof Geschud en ook de Theaterkrant schreef een prachtige recensie over ‘Lijmen’ en benoemt het tot de ‘keuze van de criticus’: ‘wanneer een voorstelling bijzonder goed is, of opmerkelijk is in zijn genre’!


In première: 'Lijmen' van Grof Geschud

12 december 2019

Vandaag de première van de TVB New Artist van dit seizoen: Cabaretduo Grof Geschud! Met hun voorstelling ‘Lijmen’ spelen zij vanavond in de Verkadefabriek! 

Kijk voor de hele speellijst op www.grofgeschud.eu.


Reacties 'Welkom' van Martijn Kardol

28 november 2019

Een week geleden ging ‘Welkom’ van Martijn Kardol in première! 

Een greep uit de mooie reacties; “er wordt bijna onafgebroken gelachen, Kardol is een absoluut multitalent” schreef ⭐️⭐️⭐️⭐️ Theaterparadijs!


Start kaartverkoop TV opnames 'Geubels & de Hollanders'!

22 november 2019

Nederlanders opgelet! Philippe Geubels, de grappigste Vlaming van dit moment, neemt op 21, 23, 27 en 29 januari 2020 zijn nieuwe televisieprogramma voor RTL 4, 'Geubels & de Hollanders', op in Central studio’s in Utrecht en jij kunt daar bij zijn!

'Geubels & de Hollanders' is een programma over ons! De hele wereld kent onze tulpen en "tradities" zoals het gedoogbeleid. Maar hoe kijkt Philippe daar naar? Nou, door zijn kenmerkende zwarte bril en met gortdroge humor natuurlijk! Neem een kijkje in de spiegel die hij ons voorhoudt, want het is gegarandeerd een spiegel om te lachen.

De kaartverkoop is NU gestart, kijk voor alle info en tickets op:

www.philippegeubels.eventbrite.nl


'Welkom' van Martijn Kardol in première! 

21 november 2019

De tweede voorstelling 'Welkom' van Martijn Kardol gaat vanavond in première in de Leidse Schouwburg! 

Hij vertelt erover in het Leidsch Dagbad en op NU.nl: 

Kijk voor de hele speellijst op www.martijnkardol.nl 


In première: 'In Space' van Op Sterk Water!

Amsterdam, 15 november 2019

Vanavond gaat Op Sterk Water in première met hun voorstelling 'In Space' in Diligentia! Dé toonaangevende en grappigste improvisatiecabaretiers van Nederland.

Over hun laatste voorstelling schreef Theaterkrant: “Verbale acrobatiek van het allerhoogste niveau” (★★★★) en Scènes: “Alle improvisaties, die regelmatig ook gezongen worden, zijn van hoog niveau” (★★★★).

Kijk voor de hele speellijst op www.opsterkwater.nl


Grof Geschud winnaar Centercom subsidiefonds 2019 

Amsterdam, 14 november 2019 

Wauw gefeliciteerd! TVB New Artist Cabaretduo Grof Geschud is een van de winnaars van het Centercom subsidiefonds 2019! Een jaar lang winnen zij een digitale stoppercampagne en zijn ze te zien op 200 culturele hotspots in Nederland! Vandaag namen ze de prijs in ontvangst.

Centercom: 'Centercom feliciteert Grof Geschud met het winnen van een digitale stoppercampagne. Dit Vlaams/Nederlandse duo is een mengelmoes van toneel en cabaret en zien zichzelf als brug tussen deze twee vormen van theater. Ze zetten deze nieuwe vorm van theater graag goed op de kaart en het digitale netwerk van Centercom gaat ze hierbij helpen.'


Martijn Kardol bij Beau

Amsterdam, 5 november 2019

Vanavond zit Martijn Kardol om 22:25 aan tafel bij het programma Beau op RTL 4.Volgens Jochem Myjer krijgen onbekende cabaretiers te weinig aandacht. Martijn gaat het samen met Alex Ploeg en Anne Neutenboom hierover hebben. 


'Invincible' het officiële lijflied van Dutch Invinctus Games Team 2020. 

Amsterdam, 25 oktober 2019

7even Bridges brengt met hun single 'Invincible' het officiële lijflied van het Dutch Invictus Games Team 2020 uit, een eerbetoon aan alle fysiek of mentaal gewonde en zieke (ex-) militairen. 

De opbrengsten van de single worden gedoneerd aan Team NL. 

Bandlid (storyteller/tekstschrijver) Erik Krikke (43): “Iedereen die fysiek of mentaal gewond is geraakt of ziek is, levert tijdens het herstel een gevecht van de buitencategorie. De energie die het kost om dat gevecht te winnen is enorm. De kracht die het oplevert om als winnaar uit de strijd te komen; dat is wat 'Invincible' laat horen.”  

7even Bridges speelt tijdens de mediapresentatie van het Nederlandse Invictus team op 30 november voor het eerst het nummer voor het team.

Klik hier voor YouTube
Klik hier voor Spotify 
Klik hier voor iTunes 


Geubels en de Hollanders 

Amsterdam, 18 oktober 2019

Nederlanders opgelet! Philippe Geubels maakt een nieuw televisie programma voor RTL 4. Daarvoor komt hij, de grappigste Vlaming van dit moment, naar de theaters...speciaal voor ons... met een programma over ons!
Namelijk met de TV try-outs voor het televisie programma 'Geubels en de Hollanders'.

Waar?
* 5 + 6 nov - Nieuwe Nobelaer
* 13 nov - Het Veur Theater
* 15 + 16 nov - Lindenberg Nijmegen
* 18 nov - De Weijer Boxmeer
* 20 + 21 nov - De Schalm
* 28 nov - Theater De Leest
* 2 +3 dec - Theater de Stoep
* 5 dec - ChasséTheater
* 9 dec - De Kring Roosendaal
* 12 +13 dec - 't Spectrum
* 16 dec - Cultureel Centrum Cascade
* 18 +19 dec - Podium Reimerswaal
* 8 + 9 jan - Posttheater
* 10 jan - Theater de Kattendans
* 15 + 16 jan - Parkstad Limburg Theaters
* 17 jan - De Maaspoort Theater & Events Venlo

Start kaartverkoop: Maandag 21 oktober om 12:00 uur. Uitsluitend via de theaters!

www.philippegeubels.be


Begijn Le Bleu in Volgspot

Amsterdam, 9 oktober 2019

Vanavond is Begijn Le Bleu te gast in Volgspot. Hier vertelt hij over zijn nieuwe voorstelling 'Toch Bedankt' en over zijn podcast 'Fwiet! Fwiet!'. 

20:45 uur live op Radio 5. 


Première Begijn Le Bleu

Eindhoven, 3 oktober 2019

De eerste première van het seizoen....

Vanavond gaat namelijk ‘Toch Bedankt’ van de Belgische Begijn Le Bleu in première in het Parktheater Eindhoven!

Daarna gaat hij nog op tour door heel Nederland.

Waar hij allemaal komt? Kijk daarvoor op www.begijnlebleu.be


Taboe genomineerd voor Internationale Emmy Award 

Amsterdam, 20 september 2019

Het tv-programma Taboe, gepresenteerd door Philippe Geubels, is genomineerd voor een Internationale Emmy Award in de categorie “Non-Scripted Entertainment”.

Op 25 november worden de prijzen in New York uitgereikt, maar ondertussen kan je het programma al bekijken op zaterdagavond op RTL 4!


Uitslag reviewsysteem 2018-2019

Amsterdam, 11 september 2019

Als TVB Theater willen wij op de hoogte blijven van de ervaringen van onze artiesten in de theaters. Hiervoor hanteren wij een review-systeem; artiesten delen hierin ervaringen en bevindingen van optredens in de theaters.

Alle reacties van het seizoen '18-'19 bij elkaar genomen geven aan dat onze artiesten Theater aan het Vrijthof in Maastricht het meest waarderen. Zij zijn als ‘Beste Theater’ uit het TVB Theater review-systeem '18-'19 naar voren gekomen. Een kort bezoekje was dus wel op zijn plaats!

Meerdere theaters kregen een hoge waardering, een eervolle vermelding voor: Theater & Congres Orpheus in Apeldoorn, Theater de Kattendans in Bergeijk, Cultuurcentrum Deurne en Schouwburg Amphion - Doetinchem!

De grote vraag is natuurlijk: waar rijden wij volgend seizoen naartoe om de prijs uit te reiken?


Taboe op RLT 4

Amsterdam, 30 augustus 

Het eerste seizoen van het populaire Belgische tv programma ‘Taboe’ - gepresenteerd door Philippe Geubels - wordt vanaf morgen wekelijk op RTL4 uitgezonden!


Vanavond bijzondere aflevering van De Slimste Mens! 

Amsterdam, 26 augustus 

Vanavond een spannende en bijzondere aflevering van De Slimste Mens. Doordat de finaleweek is aangebroken zitten spelen zowel Eveline van Rijswijk als Rob Scheepers mee vanavond. Spannend dus! Kijken kan om 20:25 uur op NPO2. 


Dit weekend, de Uitmarkt 2019! 

Amsterdam, 23 augustus 

Dit weekend staat in het teken van de Uitmarkt! Op zaterdag en zondag zijn er onder andere optredens van Yvonne van den Eerenbeemt, Fuad Hassen, Chris Verlaan, Anne & Lisa en Maartje & Kine. 
Kijk voor het hele programma op www.uitmarkt.nl 


Samba Schutte over Sunnyside 

Amsterdam, 11 augustus 

Het is alweer even geleden dat Samba Schutte in de Nederlandse theaters was te zien, want hij is hard aan de weg aan het timmeren in Hollywood. 
Vanavond vertelt Samba tijdens Shownieuws om 22:50 over zijn nieuwe rol in Sunnyside en zijn leven in Hollywood! 


Nieuwe fuchsia vernoemd naar Thijs Kemperink

Amsterdam, 28 juli

Vandaag werden er twee nieuwe fuchsia soorten onthuld en kreeg Thijs Kemperink een eigen fuchsia op naam. De andere gelukkige die een fuchsia op naam kreeg is Wout Brama. 


Eveline van Rijswijk bij De Slimste Mens 

Amsterdam, 24 juli 

Vanavond zit Eveline van Rijswijk bij de Slimste Mens! Dit wordt uitgezonden om 20:25 uur op NPO2. 


Anne & Lisa ontvangen Rabo Publieksprijs 

Amsterdam, 25 juni

Anne & Lisa winnen de zevende editie van het Rabo Talenten Concours van WestlandTheater De Naald. 
Gisteravond speelde ze daar overtuigend hun winnende voorstelling 'Weltschmerz' en namen ze na afloop hun prijs in ontvangst. 


Maartje & Kine in de Telegraaf 

Amsterdam, 12 juni 2019 

"Tot nu toe prijken onder meer de basbalalaika, de accordeon, een banjo, en viool, fluitjes en misschien zelfs de Noorse Hardangerviool op het lijstje" staat vandaag in een groot interview met Maartje en Kine in De Telegraaf. 

Volgende week zijn ze elke dag te zien bij Opium op Oerol. 

www.maartjeenkine.nl


Interview Fuad Hassen in Volkskrant

Amsterdam, 21 mei 

Vandaag in de Volkskrant; een groot interview met Fuad Hassen!

"Ik liep het publiek in, gaf die man een omhelzing en fluisterde in zijn oor: eerst hebben we Zwarte Piet van jullie afgepakt en daarna komt carnaval. Alleen hij kon het horen. Zo los ik het op." 

Vanaf september is hij te zijn met zijn nieuwe programma ‘Remmende Voorsprong’.

Hele interview: http://bit.do/volkskrantfuad

www.fuad.nl


Maartje en Kine naar Oerol!

Amsterdam 17 mei 

Maartje en Kine zijn deze zomer van 17 juni t/m 21 juni elke dag te zien bij Opium op Oerol! Ze verzorgen daar een dagelijkse ‘ode aan Oerol’.

Klik hier voor het aankondingsfilmpje

Elke dag om 19:20 uur op NPO 2 of natuurlijk live op Oerol Terschelling!


ANNE & LISA winnen de Rabo Publieksprijs

Amsterdam, 9 mei 

ANNE & LISA winnen de Rabo Publieksprijs met hun debuutvoorstelling 'Weltschmerz'. ANNE & LISA nemen op 25 juni in WestlandTheater De Naald de prijs in ontvangst en spelen een extra voorstelling in de grote zaal.

TVB Theater lanceerde dit seizoen ANNE & LISA als TVB New Artist en ze zijn dit seizoen dan ook nog door heel Nederland te zien met hun voorstelling, waaronder drie avonden in Theater Bellevue op 18, 19 en 20 juni.

"Een lawine van originele en energieke sketches"
"Zere spieren in mijn wangen van het lachen" 
"Vreemd maar erg goed"

Kijk voor de hele speellijst op www.annelisa.nl.


Fotograaf: Jaap Reedijk


Eveline van Rijswijk in Trouw

Amsterdam, 9 mei 

Een interview met Eveline van Rijswijk in de Trouw waar zo onder andere vertelt over haar onewomanshow 'De Première'!

"Het schrappen van het woord ‘mannelijke’ uit de Kieswet is ook honderd jaar later reden voor feestje"Gehele interview: https://bit.ly/2Jby7E2
Via Blendle: https://bit.ly/2WBPTUm


NIEUW bij TVB Theater!

De Belgische Jens Dendoncker sluit zich aan bij TVB Theater. Dendocker heeft maar liefst vier comedyprijzen op zak, een succesvolle tour in België en een Emmy Award-winnend TV-programma. 

Dit seizoen tourt hij door Nederland met De Bourgondische Belgen IV en vanaf volgend seizoen is hij te zien met zijn vier sterren bekroonde debuut voorstelling 'Bang van Dendoncker'!  

Voor de lancering van Jens in Nederland wordt strategisch samengewerkt met zijn management Pretpraters (Johnny Quidé, David Smans, Fokke van der Meulen).

www.jensdendoncker.be


Première Björn van der Doelen 

Amsterdam, 24 maart 

Vanmiddag gaat het theaterconcert 'Eerwaarde Vader zegen mij, want ik heb gezondigd' van Björn van der Doelen in première in Theater Walhalla! 


TV - première Philippe Geubels

Amsterdam, 23 maart 

TV(B) tip! Vanavond is de TV-première van 'Bedankt voor Alles' van Philippe Geubels om 20:00uur op RTL4! 


Recensies Anne & Lisa 

Amsterdam, 23 maart 

Zowel de Theaterkrant als Theaterparadijs schreven een mooie recensie over 'Weltschmerz'! 

"Hun absurdisme blijkt in een paar scènes griezelig goed te passen bij maatschappelijke ontwikkelingen." (Theaterkrant)

“Weltschmerz” is confronterend, gewaagd, absurd, vernieuwend en vooral zeer gedurfd" (Theaterparadijs ****)

"Hopelijk gaan we meer zien van dit duo" (Theaterkrant)


Première Anne & Lisa - 'Weltschmerz' 

Amsterdam, 20 maart 

Vanavond première van ANNE & LISA met ‘Weltschmerz’ in WestlandTheater De Naald!  

Afgelopen jaar werden Anne & Lisa gekozen als TVB New Artist, een uniek
samenwerkingsverband tussen TVB Theater en veertig theaters om uitzonderlijke
debutanten een vliegende start te geven.


Fotograaf: Jaap Reedijk


NIEUW bij TVB Theater: Chris Verlaan!

Amsterdam, 19 maart 

De winnaar van zowel de jury- als de publieksprijs van Cabaretfestival Cameretten, Chris Verlaan, sluit zich per direct aan bij TVB Theater! Momenteel is Chris te zien in de finalistentour van Cameretten en werkt hij toe naar een avondvullend programma 'Man in de Maak' waarmee hij vanaf februari 2020 zal starten met de try-outs.

www.chrisverlaan.nl


155 wint Zilveren Krekel

Amsterdam, 13 maart 

155 - eenvijfvijf wint met 'Motors' een Zilveren Krekel in de categorie ‘meest indrukwekkende jeugdtheaterproductie'!

De jury over Motors: ‘Stoer, flitsend, energiek maar ook kwetsbaar en ontroerend dat is Motors van 155. Dans en motorstunts worden afgewisseld met persoonlijke en kwetsbare verhalen over passies, angsten en onzekerheden. Zo ontstaat een enerverende voorstelling over identiteit, seksualiteit en machogedrag. Een totaalervaring waarbij alle zintuigen geprikkeld worden.’

De Krekels zijn de Jeugdtheaterprijzen van de VSCD - Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties.


Brochuremateriaal online!

Amsterdam, 12 maart 

Het brochuremateriaal voor het seizoen 2019/2020 staat vanaf nu online! 
Kijk hiervoor op: www.tvbtheater.nl/marketing 

Mochten hier nog vragen zijn kunt u contact opnemen met Ruby Kühne: ruby.kuhne@tvbtheater.nl 


Martijn Kardol, Fuad Hassen en Philippe Geubels

Amsterdam, 28 februari

Vanavond is Martijn Kardol samen met Fuad Hassen en Philippe Geubels te zien bij 'Is er een dokter in de zaal' op RTL 4 om 21:30! 


Nieuwe data 'Effe relativeren'

Amsterdam, 21 februari 

Nieuwe speeldata voor de show van Kaj Gorgelszijn NU in de verkoop!

Met de première in het DeLaMar Theater in het vooruitzicht, maken we vandaag bekend dat Kaj volgend seizoen óók nog in de rest van het land te zien is!

Kijk voor meer informatie op www.kajgorgels.nl!


Première Yvonne van den Eerenbeemt 

Amsterdam, 9 februari 

Vanavond gaat BRONST van Yvonne van den Eerenbeemt in première in een uitverkochte Stadsschouwburg Utrecht!

Kijk voor de hele speellijst op www.yvonnevandeneerenbeemt.nl 
 


Anne en Lisa bij Volgspot 

Amsterdam, 5 februari 

Vanavond zijn Anne en Lisa te horen bij Volgspot op Radio 5 . Verder is er op 19 maart een extra voorstelling bijgeboekt in WestlandTheater De Naald en zullen ze daar ook op 20 maart in première gaan!

Kijk voor de hele speellijst op www.annelisa.nl | www.tvbtheater.nl


DE NIEUWE TVB New Artist 

Amsterdam, 1 februari 

Het Nederlands/Vlaams cabaretduo Myrthe van Velden & Lander Severins oftewel Grof Geschud is de nieuwe ‘TVB New Artist'. Hierdoor krijgen zij de kans zich in het theaterseizoen 2019/2020 te presenteren in de Nederlandse theaters met hun avondvullende voorstelling ‘Lijmen’.

De speeldata worden a.s. april bekend gemaakt.

www.grofgeschud.eu 


'Ik Ben' - Benjamin van der Velden

Amsterdam, 31 januari 

Vanavond wordt de voorstelling 'Ik Ben' om 18:45 uur uitgezonden op NPO 1 extra.
Morgen -op 1 februari- speelt Benjamin voor de allerlaatste keer zijn voorstelling in Theater De Maagd!


NIEUW bij TVB: Eveline van Rijswijk 

Amsterdam, 30 januari 

Eveline van Rijswijk sluit zich aan bij TVB Theater!

In 2019 is het 100 jaar geleden dat vrouwen het actieve kiesrecht kregen. Eveline -historica en theatermaker- onderzoekt in ‘De Première’ de opmars van vrouwen op het Binnenhof en vraagt zich af: Waar blijt de eerste vrouwelijke premier? In november speelde Eveline haar politieke onewomanshow al in de Oude Zaal van de Tweede Kamer. In het najaar van 2019 is Eveline met deze voorstelling exclusief te zien in een select aantal theaters.www.evelinevanrijswijk.nl
 


Première Yuri Honing Acoustic Quartet 

Amsterdam, 15 januari 

Vanavond gaat de voorstelling 'Goldbrun' van Yuri Honing in première in De Kleine Komedie. 
Yuri Honing is een van de invloedrijkste saxofonisten van zijn generatie. Na de première gaat Yuri met 'Goldbrun' op tour door Nederland. 

Kijk voor zijn hele speellijst in de agenda

TVB Theater - Tussen de Bogen 89, Amsterdam 1013 JB Amsterdam - Telefoon +31(0)20 3080747 - mail@tvbtheater.nl