Nieuws

Lieven Scheire wint "Wablieft-prijs" 

Amsterdam, 12 december 

Lieven Scheire wint de "Wablieft-prijs"! Deze Belgische prijs wordt gegeven aan projecten, organisaties of personen die duidelijke taal gebruiken om informatie voor iedereen toegankelijk te maken. Zo oordelen zij dat: “Lieven Scheire op een duidelijke manier over wetenschap vertelt. Zo wordt wetenschap toegankelijk voor iedereen”.

Dat Lieven wetenschap toegankelijk maakt is onder andere t/m april te zien in zijn theaterlezing 'Live in Nerdland: DNA'. Daarnaast liet hij dit gisteravond ook zien in zijn wekelijkse item bij RTL Late Night met Twan Huys.

Kijk voor de speeldata en kaartverkoop op: www.lievenscheire.be | www.tvbtheater.nl


Voorstellingen op NPO 3 extra

Amsterdam, 3 december 

Van maandag 3 december t/m donderdag 13 december houdt BNNVARAeen cabaret10daagse op NPO 3 extra. Er zijn maar liefst 4 voorstellingen van TVB Theater artiesten te zien!

De shows zijn iedere avond om 20.30 uur te zien bij NPO 3 extra (Ziggo kanaal 128 & KPN - 76), de NPO Start-app en www.npostart.nl/live.


Benjamin van der Velden gaat de kleinste oudejaarsconference van 2018 spelen.

Amsterdam, 23 november 

Het is 2018, oudejaarsavond, 23:40.

Op het laatste moment besluit hij toch ‘het aftelmoment’ te vieren bij zijn vrienden in ‘Café Dikke Tinie’ vlakbij Amsterdam Centraal. In alle haast springt Benjamin van der Velden in de Noord/Zuidlijn. Toch handig dat nieuwe lijntje. HET bouwwerk van 2018, tien jaar later af dan gepland maar dan ben je wel binnen 7 minuten op de plaats van bestemming. Althans, als het nu voor het eerst dit jaar een keer meezit…

Onderweg (de kleinste oudejaarsconference 2018) is de eerste oudejaarsconference van Benjamin van der Velden. Deze voorstelling wordt exclusief bij het TapasTheater gespeeld tussen kerst en oud en nieuw.

De kaartverkoop is nu geopend! www.tapastheater.nl


4 sterren recensie voor 'Gelukzoeker' van Bert Gabriëls

Amsterdam, 23 november 

"Een gelukzoeker met allure en karakter" (**** Dagblad van het Noorden). Afgelopen week een mooie recensie over 'Gelukzoeker' van Bert Gabriëls. 
Gelukzoeker is nu nog te zien in Nederland!  www.bertgabriels.be


Nieuwe try-out data 'Effe relativeren' Kaj Gorgels 

Amsterdam, 16 november 

Er zijn 7 nieuwe try-out data bijgekomen voor de one-man show 'Effe relativeren' van Kaj Gorgels. De nieuwe speelplekken zijn Arnhem, Amstelveen, Maassluis, Rijen, Houten, Naaldwijk en Hendrik Ido Ambacht. 
De kaartverkoop hiervan is vanaf 12 uur online gegaan. 

Kijk voor meer informatie op www.kajgorgels.nl


'Goodbye Great Britain!' - Maartje en Kine 

Amsterdam, 15 november 

'Goodbye Great Britain!' is een nieuw nummer van Maartje en Kine. "Steeds meer Britse kabinetsleden stappen op! De relatie tussen de EU en Groot-Brittannië loopt op de klippen door de Brexit. Dat verdient een klassiek Brits zeiknummer!" aldus Maartje en Kine zelf.

Klink hieronder om het nummer te beluisteren. 


Start kaartverkoop van 'The Last Christmas' met Yvonne van den Eerenbeemt 

Amsterdam, 15 november

De kaartverkoop van 'The Last Christmas' waar Yvonne van den Eerenbeemt in meespeelt is van start gegaan. Van 18 t/m 29 december staat de voorstelling in Theater Bellevue. Yvonne speelt in de voorstelling samen met Eva Crutzen, Yentl Schieman, Stephanie Louwrier en Christine de Boer. 

Kijk voor meer informatie en kaartverkoop op www.yvonnevandeneerenbeemt.nl of www.theaterbellevue.nl


Foto: Casper Koster, Thijs Meuwese


Fuad vrijdagochtend op de radio bij Giel Beelen 

Amsterdam, 14 november 

Fuad Hassen zal komende vrijdag 16 november tussen 8 en 9 te horen zijn in de ochtendshow van Giel Beelen op Radio Veronica.
Hij zal hier wat vertellen over zijn eigen voorstelling 'Held', over zijn optreden tijdens Camaretten en hij presenteert een top 10 naar keuze! Welke top 10 Fuad kiest blijft nog een verrassing tot vrijdagochtend... 


Foto: Eva van Leeuwen


Eerste try-out 'Effe relativeren' van Kaj Gorgels;

Amsterdam, 12 november 2018

Vanavond zet Kaj Gorgels zijn allereerste stappen op het theaterpodium tijdens de 1e try-out van 'Effe relativeren'. Deze kick-off in de vorm van een leesvoorstelling is te zien in zijn eigen Rotterdam in Theater Walhalla! 

www.kajgorgels.nl


'Made in Belgium' van Philippe Geubels wordt vanavond opnieuw uitgezonden op RTL 4

Amsterdam, 4 november 2018

Het is alweer 5 jaar geleden dat Philippe Geubels met zijn debuutprogramma 'Made in Belgium' in de theaters stond. De productie werd destijds opgenomen in Carre en wordt vanavond herhaald op RTL 4 om 21:40. Daarna is via deze link de uitzending nog terug te kijken.

Verder is Philippe Geubels in het najaar van 2019 weer op RTL 4 en Een (B) te zien met zijn eigen nieuwe televisieprogramma 'Is er een dokter in de zaal?'  


 


Nederlandse Dansdagen Jong Talent Prijs 2018 naar 155 (eenvijfvijf)

Amsterdam, 13 oktober 2018

Gisteravond werden in Maastricht de prijzen uitgereikt van de Nederlandse Dansdagen. Danscollectief 155 (eenvijfvijf) heeft de prijs voor Jong Publiek ontvangen.
De Prijs van de Nederlandse Dansdagen Jong Publiek heeft ten doel een bijdrage te leveren aan de innovatie van dans voor een jong publiek in Nederland.

Komende week, op donderdag 18 oktober, gaat de nieuwe theatervoorstelling 'Motors' in première in de Stadsschouwburg Utrecht.


Extra speeldata "Effe relativeren" van Kaj Gorgels 

Amsterdam, 12 oktober 

Naast dat Kaj gister de Televizier Talent Award 2018 heeft gewonnen, start zo om 10.00 uur de verkoop van nieuwe speeldata van zijn theatershow 'Effe relativeren' in Zwolle, Eindhoven, Breda, Almelo, Almere, Amersfoort, Spijkenisse en Amsterdam. 

Kijk voor alle informatie op: www.kajgorgels.nl 


Philippe Geubels presenteert nieuwe panelquiz 'Is er een dokter in de zaal?' 

Amsterdam, 8 oktober 

Philippe presenteert in het voorjaar van 2019 het programma 'Is er een dokter in de zaal?'. Een panelquiz vol humor over gezondheid. Hij zal hiervoor hulp krijgen van vier bekende panelleden. Ze zullen zich in verschillende rondes buigen over alles wat met gezondheid te maken heeft. 


Kerstvoorstelling in Theater Bellevue 

Amsterdam, 05 oktober 

Eva Crutzen, Yentl Schieman, Stephanie Louwrier, Christine de Boer en Yvonne van den Eerenbeemt maken dit jaar de kerstvoorstelling ‘The Last Christmas’ voor het Amsterdams Kleinkunst Festival en Theater Bellevue, onder regie van Wimie Wilhelm. De voorstelling is van 18 december tot en met 29 december te zien in Theater Bellevue. 

"Kom naar The Last Christmas. Tenzij je geen ballen hebt." 

Kijk voor meer informatie en kaarten op: www.theaterbellevue.nl 


5 sterren recensie voor 'Bekeerling' van Riza Tisserand 

Amsterdam, 28 september 

De voorstelling 'Bekeerling' van Riza Tisserand heeft van Theaterparadijs 5 sterren gekregen! "De formule voor het slagen van deze voorstelling was de combinatie en afwisseling van scherpe grappen en serieuzere episoden van openheid, eerlijkheid en welkome kwetsbaarheid die het geheel toegankelijk en uiterst menselijk maken." 

Lees de hele recensie hier!

"Bekeerling, groot succes in de kleine zaal" is nog zeven keer te zien! Kijk voor speeldata in onze agenda


Op Sterk Water en TVB Theater starten samenwerking!

Amsterdam, 25 september 2018 

Het improvisatie cabaret gezelschap Op Sterk Water en TVB Theater zijn per direct een samenwerking aangegaan. TVB Theater zal de verkoop van de theatervoorstellingen voor hun rekening nemen te beginnen met de nieuwe theatervoorstelling voor het  seizoen 2019/2020. Daarnaast verzorgt TVB ook het management van Op Sterk Water.
De tournee van de huidige voorstelling 'Hotel' wordt zakelijk afgehandeld door Senf theaterpartners. Vragen voor de commerciële markt en schooloptredens kunnen, zoals al het geval was, voorgelegd worden bij Humor Werkt.
Op Sterk Water komt in 2019/2020 met een nieuwe theatervoorstelling die als thema 'In space' heeft gekregen. Ook wordt er gewerkt aan een krachtige online profilering. 

www.opsterkwater.nl 
www.tvbtheater.nl


Nieuw single Björn van der Doelen 

Amsterdam, 21 september 2018 

Björn van der Doelen heeft zijn nieuwe single 'Eerwaarde Vader zegen mij want ik heb gezondigd' uitgebracht! Klik op de afbeelding om het nummer te luisteren. 

Vanaf maart staat Björn weer in de theaters. Kijk voor kaarten en speeldata op: www.bjornvanderdoelen.com


 


Extra speeldata Kaj Gorgels in Rotterdam en Amsterdam 

Amsterdam, 10 september 2018

Kaarten voor de show van Kaj Gorgels in Rotterdam en Amsterdam waren het afgelopen weekend binnen 24 uur uitverkocht! Vandaag kondigen we extra speeldata aan. Kaarten voor zondag 17 februari 2019 in het Oude Luxor in Rotterdam en zondag 24 februari 2019 in DeLaMar Amsterdam zijn nu te koop!


Kaj Gorgels nieuw bij TVB en komt met een eigen 'One-man show' in het theater

Amsterdam, 7 september 2018

Kaj Gorgels gaat het theater in met zijn eigen One-man show 'Effe relativeren'. Hiervoor werkt Kaj samen met Badaboom/PnP media, TVB Theater en A Million Faces (Kaj's management). 
Kaarten voor shows in het Oude Luxor Rotterdam en DeLaMar Amsterdam zijn nu te koop via www.kajgorgels.nl en de sites van de theaters. Een tournee voor het najaar 2019 wordt momenteel samengesteld.


Martijn Kardol wekelijks te zien bij RTL Late Night

Amsterdam, 3 september 2018

Vanavond start RTL Late Night met als nieuwe presentator Twan Huys. Ook nieuw is het vaste item van Martijn Kardol op iedere woensdagavond.
Inhoudelijk kunnen we er nog niet te veel over zeggen, maar kijk a.s. woensdag vooral naar Late Night...


UITmarkt 2018 met vele TVB Theater gezichten op verschillende podia

Amsterdam, 24 augustus 2018

Vanavond start de UITmarkt 2018. In Amsterdam zijn allerlei producties en artiesten te zienop diverse podia. Uiteraard ook weer veel producties van TVB. Hier een overzicht:
vrijdag 24 augustus:
21.00 uur op het Krakeling podium - Yvonne van den Eerenbeemt
Zaterdag 25 augustus:
16.30 uur in het Bimhuis - Yuri Honing
20.00 uur op het Krakeling podium - Anne & Lisa
Zondag 26 augustus:
12.00 uur in het OBA theater / Benjamin van der Velden
19.00 uur op het Krakeling podium . Maartje & Kine

Daarnaast is Benjamin van der Velden te gast bij AT5 op zat tussen 15.00 / 16.00 uur.


Martijn Kardol roast campinggasten op Comedy Central

Amsterdam, 20 augustus 2018

Vanavond is de roast te zien van Martijn Kardol op Comedy Central. Afgelopen zomer bezocht Martijn Camping de Horrebieter in Hoogersmilde. Tijdens zijn verblijf het eerste weekend sprak hij vaste campinggasten, de eigenaar en de vaste kok. Het weekend er na liet Martijn zijn indrukken los op het aanwezige campingpubliek. Zijn bevindingen zijn vanavond te zien om 21.30 uur op Comedy Central.


Lowlands 2018 met Martijn Kardol, Jens Dendoncker

Amsterdam, 17 augustus 2018

Vandaag gaat Lowlands 2018 van start. In Biddinghuizen staat zoals altijd uiteraard weer veel comedy op het programma. Deze vrijdag (17/08) staat Martijn Kardol 30 minuten lang op het podium van de Sexyland-stage vanaf 17.05 uur. Een dag later, zaterdag 18/08 om 17.55 uur, staat de Vlaamse comedian Jens Dendoncker op hetzelfde podium. Jens is komend seizoen te zien in een nieuwe editie van de Bourgondische Belgen in de Nederlandse theaters.


De Grote Degradatie Show in Enschede

Amsterdam, 14 augustus 2018

Woensdag 15 en donderdag 16 augustus wordt er in het Wilminktheater in Enschede een bijzondere voorstelling op het podium gebracht. Na de degradatie van FC Twente uit de eredivisie namen Thijs Kemperink, Andre Manuel en Laurens ten Den het initiatief voor een theatervoorstelling. 'FC Twente leeft!'. Voor beide dagen zijn nog een aantal laatste kaarten te koop via het Wilminktheater. Naast deze drie heren zijn er ook bijdragen van o.a. Heiligen Hendrik, Wout Brama, Eric Braamhaar, Sander Boschker en Eddie Achterberg.


Zwarte Cross 2018 gestart

Amsterdam, 12 juli 2018

In Lichtenvoorde is het grootste festival van Nederland van start gegaan, de Zwarte Cross. Naast de races en muziek uiteraard ook weer veel ruimte voor comedy. Op zondag 15 juli zijn (vaste gast) Thijs Kemperink en Martijn Kardol te zien op het festival. Thijs staat om 16.30 uur in de theatertent (waar ook Arie & Silvester en Huub van der Lubbe die dag te zien zijn). Martijn geeft twee optredens (16.15 en 18.15 uur) in Theatro Obscura. Het festival is al maanden uitverkocht!


Martijn Kardol Roast campinggasten tijdens de Comedy Central Roasts

Amsterdam, 9 juli 2018

Vanaf 30 juli start Comedy Central met een serie Roasts van subculturen. Hierin mocht een drietal comedians een bepaalde subcultuur Roasten. Martijn Kardol bezocht een weekend camping de Horrebieter in Hoogersmilde en mocht de campinggasten en eigenaar naar eigen inzicht roasten op de BBQ. Naast Martijn worden de Roasts gedaan door Soundos en Martijn Koning.
Vanaf 30 juli, iedere maandag om 21.30 uur op Comedy Central.


Comedy Parade op Concert at Sea

Amsterdam, 27 juni 2018

Komend weekend is het weer Concert at Sea. Voor het tweede achtereenvolgende jaar is er ook weer comedy geprogrammeerd in de AD theatertent. Dit jaar spelen voor de Comedy Parade op vrijdag 29 juni Tim Hartog, Riza Tisserand en Roel C Verburg. Op zaterdag 30 juni staan Arie Koomen, Emiel van der Logt en Pieter Jouke op het podium. De exacte tijden kun je vinden op www.concertatsea.nl 


Martijn Kardol ontvangt nominatie voor de Neerlands Hoop 2018

Amsterdam, 14 juni 2018

Martijn Kardol heeft een nominatie voor de Neerlands Hoop 2018 voor zijn debuutprogramma 'Bang' ontvangen. 
Na de prachtige recensies nu dus ook een waardering van de jury van de belangrijkste Nederlandse cabaretprijzen. 
In september wordt de winnaar bekend gemaakt.

Martijn speelt 'Bang' nog door t/m begin januari 2019 en sluit dan zijn tournee af in de Kleine Komedie in Amsterdam op 4 en 5 januari 2019.


Nieuwe samenwerking: Erik Krikke & 7even Bridges en TVB Theater 

Amsterdam, 1 juni 2018

Nieuwe samenwerking!!!
​Erik Krikke & 7even Bridges sluit zich aan bij TVB Theater.
Bijzondere projecten verdienen bijzondere aandacht.
​Erik Krikke schreef zijn ervaringen als assistent operatiechirurgie van zich af wat leidde tot het indrukwekkende boek 'Operatie geslaagd'. Onder dezelfde titel is Erik met 7even Bridges te zien in de theaters.
Het is sowieso een bijzondere dag want vandaag verschijnt ook het langverwachte debuutalbum #breakthesilence. 


Yuri Honing wint Edison JazzWorld 2018

Amsterdam, 21 mei 2018

Yuri Honing heeft voor zijn album 'Goldbrun' de Edison JazzWorld 2018 gewonnen. De Edisons gelden als de belangrijkste muziekprijzen.
​Vanaf januari is Yuri te zien in de theaters met de gelijknamige Theatertournee. Speeldata staan in de agenda op deze site.


 

Bjorn van der Doelen en TVB Theater gaan samenwerken

Amsterdam, 16 mei 2018

Muzikant (en ex-profvoetballer) Bjorn van der Doelen en TVB Theater gaan samenwerken. 
In maart 2019 start de eerste theatertournee n.a.v. het in december te verwachten nieuwe album 'Eerwaarde vader zegen mij, want ik heb gezondigd'. 
​De speeldata zijn te vinden in de agenda op deze site.


4-sterren voor Thijs Kemperink in het DVHN

Amsterdam, 11 mei 2018

Jacques d'Ancona was afgelopen woensdag aanwezig bij de uitverkochte voorstelling van Thijs Kemperink in Assen en schreef de volgende recensie vandaag in het DVHN.


Lieven Scheire sluit zich aan bij TVB Theater

Amsterdam, 9 mei 2018

Nieuwe samenwerking!!! De Vlaamse comedy en Tv-maker Lieven Scheire sluit zich aan bij TVB Theater. Lieven studeerde fysica in Gent en met die wetenschappelijke achtergrond is Lieven inmiddels een bekend gezicht in zowel Vlaanderen als Nederland. Tussen januari en april 2019 brengt hij zijn theaterlezing 'Live in Nerdland; DNA' in de Nederlandse theaters.


Goldbrun van Yuri Honing is genomineerd voor de EdisonJazzism publieksprijs 2018

Amsterdam, 4 mei 2018

Volkskrant ***** 'Honing betovert zijn publiek'
Jazzism***** 'Complex en beeldschoon'
Trouw***** 'Bij dit kwartet versmelt de muziek tot iets onbenoembaar moois'


 

Philippe Geubels in Koninklijk Theater Carré

Amsterdam, 12 maart 2018


Vanavond staat Philippe Geubels voor de derde avond deze week met 'Bedankt voor alles' in Koninklijk Theater Carré. Morgenavond sluit hij deze week in Nederland feestelijk af met zelfs twee voorstellingen op een avond!

 


Philippe Geubels in Breda

Amsterdam, 28 maart 2018

Philippe Geubels speelt vanavond, morgen én overmorgen 'Bedankt voor alles' in het uitverkochte ChasséTheater in Breda.

 


Rob Scheepers begonnen met try-outs 'Kom maar op'

Amsterdam, 22 maart 2018

Rob Scheepers is gestart met zijn try-outs voor ‘Kom maar op.’ Wil je erbij zijn? Dan kan dat alleen nog maar in Hoofddorp want verder is alles helemaal UITVERKOCHT!


Martijn Kardol in Bellevue

Amsterdam, 13 maart 2018

14 tot en met 17 maart speelt Martijn Kardol zijn voorstelling 'Bang' in theater Bellevue te Amsterdam. Zaterdag 17 maart is al helemaal uitverkocht, dus wees er snel bij!


Tiemersma en Van Bokhorst Theaterproducties is nu TVB Theater!

Amsterdam, 27 februari 2018

We zijn heel blij te mogen vertellen wat we al sinds afgelopen zomer in gang hebben gezet. Klaar voor de toekomst: Tiemersma en Van Bokhorst Theaterproducties is nu TVB Theater! We hebben ons klaargemaakt voor de komende vijf jaar met een nieuwe naam, nieuwe identiteit, vernieuwde organisatiestructuur en visie. We zijn er van overtuigd dat we met deze stap als theaterbureau nóg meer kunnen bieden aan de artiesten en producenten bij ons aangesloten. Wij hebben er stiekem al een glaasje champagne op gedronken ;-) 

 

Meer weten: http://www.tvbtheater.nl/toekomst


 

 

Anne & Lisa tweede 'TVB New Artist'

Amsterdam, 23 februari 2018

Het absurdistische cabaretduo Anne & Lisa zijn de tweede 'TVB New artist'. Afgelopen week werden de handtekeningen gezet waardoor deze dames in het theaterseizoen 2018/2019 te zien zijn met hun avondvullende voorstelling 'Weltschmerz'.
“Anne & Lisa dagen het publiek uit en durven risico’s te nemen. Samen met hun aanstekelijke enthousiasme zullen ze worden omarmt door een breed publiek”, aldus Ruben Tiemersma.
Anne & Lisa zelf: “Als ‘New artist’ bij TVB krijgen we de mogelijkheid om ons verder te ontwikkelen, vlieguren te maken en onszelf opnieuw uit te vinden. Voor ons een enorme kans en uitdaging”.

Het 'TVB New artist' concept is een samenwerking tussen TVB Theaterproducties en een 40-tal theaters. Benjamin van der Velden toert momenteel als eerste 'TVB New artist' langs de theaters met zijn debuutvoorstelling 'Ik Ben'.
Binnenkort wordt bekend welke theaters ook in 2018/2019 dit traject allemaal ondersteunen.


Thijs Kemperink in Bellevue

Amsterdam, 14 februari 2018

Vanavond en morgenavond speelt Thijs Kemperink zijn avondvullende voorstelling 'Bonje!' in Bellevue te Amsterdam.


Release debuutalbum 'Attacca' van muzikaal comedyduo Maartje & Kine

Amsterdam, 14 februari 2018

Donderdagavond 15 februari gaat het derde avondvullende theaterprogramma ‘Vibrato!’ in première in Theater de Veste te Delft. Tevens is die dag de officiële release van het debuutalbum ‘Attacca’. Een
debuutalbum, geproduceerd door Maartje en Kine Enterprises met daarop liedjes uit hun huidige en eerdere theaterprogramma’s.

 


 

Interview Thijs Kemperink in Het Parool

Amsterdam, 13 februari 2018

'Tukkers zeggen nooit: ik hou van jou'. Vandaag een groot interview met Thijs Kemperink in Het Parool. De reden is dat Thijs deze week twee dagen in Theater Bellevue staat met zijn nieuwe voorstelling 'Bonje!'. Kaarten zijn te koop via www.theaterbellevue.nl 

 


Première 'Pulse' van Artvark Saxophone Quartet & 155

De muzikale lenigheid van Artvark Saxophone Quartet kent geen grenzen. De vier mannen met saxen maakten theaterconcerten richting de Blues (met John Buijsman), klassiek (met Claron McFadden) en soul/ jazz (met Ntjam Rosie). Allemaal herkenbaar door de uitmuntende kwaliteit en de unieke samensmelting van klanken en stijlen.

Nu buigt Artvark de elektronische kant op met ‘Pulse’. ‘Pulse’ is vibraties, ‘Pulse’ is pompend, ‘Pulse’ is de tijd, ‘Pulse’ is motie, ‘Pulse’ is aan, ‘Pulse’ is uit. Met producer en percussionist Frank Wienk (aka BinkBeats) componeren de mannen van Artvark een gloednieuw pulserend repertoire. Op het podium gebracht door vier saxen en de mannen van 155(eenvijfvijf), het bewegings-, dj- en vj-collectief dat op onconventionele wijze een plek veroverde op de Nederlandse podia.

‘Pulse’ belooft een visuele en muzikale voorstelling te worden, waarin de elasticiteit en originaliteit van Artvark eens te meer bewezen wordt. Vanavond om 20.30 gaat Pulse in première in de Stadsschouwburg Utrecht. 

 


William Boeva te gast bij DWDD

Vanavond is William Boeva te gast bij DWDD. William gaat in gesprek met Matthijs over zijn nieuwe theaterprogramma 'Reset' waarmee hij momenteel de theaters in Nederland afgaat.
NPO1; 19.00 uur


'De Groninger rhapsody' van Maartje & Kine live

Vanavond treden Maartje en Kine op met 'De Groninger Rhapsody' op de Vismarkt in Groningen tijdens de Fakkeltocht! Start: 21.40 uur


Thijs Kemperink in premiere in een uitverkocht Oldenzaal

Thijs Kemperink gaat in premiere met zijn nieuwe theaterprogramma 'Bonje!'. In het Oosten is van het land speelt Thijs grotendeels voor uitverkochte zalen. In februari maakt Thijs de overstap naar het westen want dan staat hij o.a. twee avonden in Theater Bellevue op 14 en 15 februari. Tevens is de documentaire over Thijs in een afrondende fase . De release hiervan wordt verwacht rond 10 februari. 

Tourbus Martijn Kardol gestolen

Martijn Kardol zijn tourbus is gestolen met naast alle apparatuur ook zijn decor. Alle speeldata voor deze, en volgende week worden momenteel verplaatst want er moet een nieuw decor gebouwd worden. Nieuwe speeldata worden zsm bekend gemaakt.


Martijn Kardol comedytalent van 2018

Martijn Kardol hoort volgens de Volkskrant bij de 3 grootste comedytalenten van 2018. Een mooie bekroning op een prachtig jaar waarin Martijn in première ging met zijn eerste avondvullende voorstelling 'Bang' welke met verschillende vier- en drie sterrenrecensie's beoordeld werd. 

 


 

Première 'Breaking Beats' Ntjam Rosie

Na de release van haar album Breaking Cycles is Ntjam Rosie weer live te zien op de podia. Morgen gaat ze in première in Lantarenvenster in Rotterdam. In haar theaterconcert Breaking Beats bouwt Rosie een geheel nieuwe brug van muzikale stijlen en dans. Samen met haar band, percussionist, turntablist en choreograaf/regisseur Lloyd Marengo (SYTYCD), laat Rosie in deze voorstelling het beste van zichzelf zien. Ntjam Rosie excelleerde in haar muzikale rol in de succesvolle theatertournees Homelands en We Hadden Liefde, We Hadden Wapens. Nu is het tijd voor een eigen show van deze graag geziene gast bij DWDD. Van Kameroen, Afrika naar Europa, Maastricht en Rotterdam, langs r&b, hiphop, funk, soul en jazz; het ‘zwarte ritme’ heeft een lange reis gemaakt.

Foto: Martin de Bruijn


 

Première 'Gelukzoeker' Bert Gabriëls

Filosofische spitsvondigheden, hilarische situaties en recht-voor-z’n-raap-comedy - Twee shows bracht Bert Gabriëls in Nederland al in de theaters. En met succes! “Een nieuwe Belg om in te lijsten”, schreef Dagblad van het Noorden. Daarom komt hij terug naar Nederland met zijn straffe comedy, verpakt in doordraaiende redeneringen. Voor ‘Gelukzoeker’ heeft Bert uitgezocht of het mogelijk is om gelukkig te zijn in deze wereld. Een schijnbaar eenvoudige vraag, die Bert beantwoordt met filosofische spitsvondigheden, hilarische situaties en recht-voor-z’n-raap-comedy. Vanavond is het zover en gaat hij in première in Theater de Veste in Delft.

 


 

Martijn Kardol & Benjamin van der Velden in het nieuwe seizoen van de Slimste Mens

Wie wordt deze winter De slimste mens? Vanaf maandag 18 december keert de succesvolle kenniskwis De slimste mens terug op NPO 2. Onder leiding van Philip Freriks en het kritisch oog van (enig) jurylid Maarten van Rossem gaan dagelijks drie prominente Nederlanders de strijd aan. In de eerste uitzending op 18 december gaat Benjamin van der Velden en op 2 januari volgt ook Martijn Kardol.


Rob Scheepers is terug met een nieuwe voorstelling

Op 13, 14 en 15 september 2018 gaat Rob Scheepers in Parktheater Eindhoven in première met 'Kom maar op'. De verkoop start op donderdag 14 december a.s. om 9.30 uur via de website van het Parktheater.

 


 

Wegens groot succes Philippe Geubels bijgeboekt

20 en 21 april staat Philippe Geubels in Groningen. Maandag 11 december om 10.00 uur start de verkoop voor 'Bedankt voor alles' van Philippe Geubels in MartiniPlaza Groningen.

 


 

4-sterren recensie voor Bert Gabriëls

Amsterdam, 21 november 2017

Het blijft maar sterren regenen, 'Gelukzoeker' van Bert Gabriëls krijgt 4-sterren in De Standaard. 15 december gaat 'Gelukzoeker' in première in Theater de Veste in Delft, dat belooft veel goeds!

"In een sublieme sketch over het schoolfeest komen alle ingrediënten nog eens samen..."
"...blijft wel comedy. Van de bovenste plank bovendien."

**** De Standaard

 


Amsterdam, 20 november 2017

Lancering 'TVB New Artist' Benjamin van der Velden 'Ik Ben - De EP'

Vandaag lanceert 'TVB New Artist' Benjamin van der Velden 'Ik Ben - De EP'! Nu te beluisteren op Spotify: https://tinyurl.com/y9k5pynk en Itunes: https://tinyurl.com/yacqcaq7. 6 liedjes uit de voorstelling 'Ik Ben' die vanaf Januari te zien is in de theaters door het hele land! Met speciale dank aan Kjelt Ostendorf, Koen van Dijk, Dorus Oomen en Sander Geboers

 


Amsterdam, 14 november 2017

Sterrenregen voor Martijn Kardol & Fuad Hassen

Het regent weer sterren vandaag: 4-sterren voor 'Bang' van Martijn Kardol én 3-sterren voor 'Held' van Fuad Hassen. Beide mannen ontvingen vandaag een prachtige recensie in de Volkskrant.

 

Foto: Jaap Reedijk

Foto: Eva van Leeuwen


 

Amsterdam, 13 november 2017

Ntjam Rosie vanavond in de Wereld draait door

Vanavond schuift Ntjam Rosie aan bij de DWDD in een gloednieuwe editie van de rubriek 'Het Groot Nederlands Songbook'. Welke Nederlandse liedjes behoren absoluut tot ons culturele erfgoed? DWDD stelt de canon van de Nederlandse liedkunst op, vanavond met een prachtige bijdrage van Ntjam Rosie

 


 

 

Amsterdam, 13 november 2017

Prachtige 3-sterren recensie voor debuutprogramma 'Bang' van Martijn Kardol

Als eerste cabaretier ooit won Martijn Kardol alle prijzen op het Groninger Studenten Cabaret Festival én het VARA Leids Cabaret Festival, twee jaar later staat hij in de NRC met een prachtige 3-sterrenrecensie voor zijn debuutprogramma 'Bang.'

 

 

 


 

Amsterdam, 6 november 2017

Na Fuad Hassen vanavond Rob Scheepers te zien in 'Rare Jongens'

Het programma 'Rare Jongens' op BNN is terug, het programma dat geschiedenis leuk maakt. Vorige week werd teamcaptain Leo Alkemade in het BNN programma 'Rare Jongens' bijgestaan door de Vlaamse comedian Jelle de Beule. Zij gingen de strijd aan tegen het team van René van Meurs en comedian Fuad Hassen. Vanavond neemt Rob Scheepers het stokje over van Fuad en gaat hij alles in de strijd gooien om te winnen. 

Rare Jongens is iedere maandagavond te zien om 21.20 uur bij BNNVARA op NPO 3


Amsterdam, 23 oktober 2017

Mooie recensie's 'Held' van Fuad Hassen

Afgelopen zaterdag ging Fuad Hassen in première in Diligentia met "Held". Vandaag verschenen al de eerste mooie recensie's in het NRC en de Theaterkrant. 

... Op deze momenten toont Hassen dat hij een getalenteerd comedian is, die nog wel kan groeien, maar een niet onverdienstelijk tweede programma aflevert.
*** NRC

Behalve verhalen vertellen blijkt Hassen ook heel aardig te pantomimen en overtuigende, kritisch gekozen typetjes neer te zetten.
*** Theaterkrant

 


 

 

Amsterdam, 12 oktober 2017

Sterrenregen voor Yuri Honing

Met zijn nieuwe album Goldbrun krijgen Yuri Honing en zijn Acoustic Quartet de ene na de andere 4- en zelfs 5 sterren recensies. 

Dit album staat in het teken van Europa en heldendom. Onder invloed van de renaissancegedachte, Germania en beeldende kunst vormt Goldbrun de opstap naar de gelijknamige tentoonstelling in Museum De Fundatie, waar Honing samen met kunstenaar Mariecke van der Linden vanaf september 2018 een installatie presenteert in combinatie met zijn muziek.                  

De pers over Goldbrun

"Yuri Honing komt met zijn kwartet tot een nieuw, warm en empathisch geluid."  -  ***** Volkskrant

"Bij dit kwartet versmelt de muziek tot iets onbenoembaar moois." - ***** Trouw


Amsterdam, 11 oktober 2017

Première Held van Fuad Hassen

Zaterdag 21 oktober gaat Fuad Hassen in première met zijn voorstelling "Held" in het Diligentia in Den Haag. Voor zijn première speelt hij ook nog 18 en 19 oktober in het Bellevue in Amsterdam.

 


Amsterdam, 29 augustus 2017

Philippe Geubels in World Forum Den Haag - tickets vanaf 12 september te koop

Op 21, 22, 23 en 24 februari 2018 staat Philippe vier dagen in een hele bijzondere locatie: het World Forum in De Haag. Tickets zijn te bestellen vanaf 12 september om 10.00 uur via philippegeubels.eventbrite.nl

Vorige week werden de speeldata van Philippe in Koninklijk Theater Carré al aangekondigd. Die verkoop is reeds gestart. 


Amsterdam, 26 augustus 2017

De UITmarkt 2017

Dit weekend is de Amsterdamse Uitmarkt 2017. Op allerlei podia in de stad geeft een scala aan artiesten previews van voorstellingen die het komende theaterseizoen in de theaters te zien zullen zijn. Daaronder ook de volgende TVB producties: Ntjam Rosie speelt op de zaterdag om 15.30 uur op het ABN Amro Podium en Martijn Kardol is iets later, om 17.30 uur, te zien in de Comedy Theatertent.
De zondag is Yuri Honing om 16.30 uur te zien in het Muziekgebouw.
Mocht je De Uitmarkt op TV willen volgen dan kan dat ook uiteraard. Stem dan zeker de zondag om 18.20 uur af op NPO2 waarin presentator Winfried Baijens vanaf een boot vooruitblikt op het komende seizoen. Te gast zijn o.a. Brigitte Kaandorp en Paul de Munnik. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Maartje en Kine
Het hele programma vind je op www.uitmarkt.nl


Amsterdam, 25 augustus 2017

Yvonne van den Eerenbeemt sluit zich aan bij Tiemersma en Van Bokhorst Theaterproducties

Groot nieuws: we zijn een samenwerking met Yvonne van den Eerenbeemt gestart! Yfke Koolhaas, die het management verzorgt van Yvonne, zal ook nauw betrokken zijn bij de strategische beslissingen.

Zilver won Yvonne in 2014 met haar programma 'Vuile was' op het concours om de Wim Sonneveldprijs. Met de voorstelling 'SIRENE', welke als ontruimingsoefening werd ingezet in de theaters, lanceerde ze zichzelf. Aankomend seizoen speelt Yvonne deze voorstelling op aanvraag nog in de theaters.

Momenteel schrijft Yvonne aan haar nieuwe voorstelling ‘IJstijd’ waarmee ze in het seizoen 2018/2019 in de theaters te zien is. De eerste try-outs staan al voor april 2018 in de planning en maken wij later bekend.

Yvonne welkom, wij zijn erg blij met deze samenwerking! 


Amsterdam, 24 augustus 2017

Philippe Geubels in april 2018 in Koninklijk Theater Carré

Met zijn debuutprogramma 'Made in Belgium' stond Philippe Geubels in 2014 al drie dagen in Koninklijk Theater Carré. Op 10, 11, 12 en 13 april 2018 komt Philippe terug naar Amsterdam, nu met zijn voorstelling 'Bedankt voor alles'. De kaartverkoop voor deze voorstellingen start vrijdag 25 augustus om 09.00 uur. 


Amsterdam, 18 augustus 2017

Lowlands 2017

Dit weekend zijn we op Lowlands 2017. Komende nacht om 00.30 uur (van 18 op 19 augustus) staan Maartje en Kine in de Juliet met een mix van oude en nieuwe liedjes waaronder nummer uit hun komende theatervoorstelling 'Vibrato'. A.s. zondag om 15.00 uur is DE hit van De Parade 2017 te zien in diezelfde Juliet; 'LIJF' van 155 - eenvijfvijf & Cookachoo i.s.m. Dox. Een uniek live dansspektakel waarvoor de vloer volledig dansbaar gemaakt zal worden.


Amsterdam, 8 juli 2017

4-sterren recensie Theaterkrant voor 'LIJF' van 155

De dansers van 155 hebben een prachtige recensie in de Theaterkrant gekregen voor hun festival variant van 'LIJF'. Deze laten ze zien op De Parade, Julidans en Lowlands de komende weken.
In het najaar wordt de volledige versie van 'LIJF' opgevoerd in Rotterdam (Schouwburg op 19 december) en Amsterdam (Melkweg 21 en 22 december). data in Utrecht volgen ook spoedig.
Kijk voor de festivaldata op www.eenvijfvijf.nl


Amsterdam, 29 juni 2017

Maartje & Kine en Stand-up comedy op Concert at Sea 2017

Komend weekend is Concert at Sea aan de Brouwersdam in Scharendijke. Een weekend vol muziek met optredens van Kensington, Doe Maar, Chef's Special, Anouk en natuurlijk ook Blof. Maar ook staan Maartje & Kine op vrijdag 30 juni op het programma met een tweetal sets. Een daarvan is op het strand en de tweede in de nieuwe Spiegeltent. Daarin worden gedurende het weekend ook comedy shows gegeven door de Comedy Parade. Op vrijdag 30 juni zijn Arie Koomen, Daan van der Hoeven en Thijs Kemperink te zien en op zaterdag 1 juli geven Marlon Kicken, William Boeva en Rob Scheepers een 3-tal shows.
Klik hier voor het complete speelschema.


Amsterdam, 22 juni 2017

Rob Scheepers sluit de tournee van 'Schroot' af in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Kaarten zijn nu in de verkoop!

Cabaretier en tegenwoordig vaste columnist van Privé Rob Scheepers sluit de theatertournee van zijn eerste soloprogramma 'Schroot' af in het DeLaMar Theater in Amsterdam op 12 januari 2018.

Met 'Schroot' maakt Rob, na eerder drie Oudejaarsconferences in Brabant te hebben gespeeld, de eerste stappen buiten deze provincie. Komend najaar is hij met dit programma nog te zien in het land waarvan dus de afsluiter in DeLaMar in Amsterdam.
Vanaf maart 2018 start Rob vervolgens met de try-outs van zijn tweede programma 'Kom maar op'.

Gisteren werd bekend gemaakt dat Rob de nieuwe, vaste columnist is van Privé. Daarmee treedt hij in de voetsporen van Adele Bloemendaal, Jos Brink en Andre van Duin. De eerste column van Rob verschijnt volgende week.

Kaarten voor de voorstelling op 12 januari 2018 in DeLaMar zijn nu te koop!


Amsterdam, 21 juni 2017

Rob Scheepers columnist bij Privé

Vandaag werd bekend dat Rob Scheepers de nieuwe columnist is van de Privé. Daarmee treedt Rob in de voetsporen van o.a. Jos Brink en André van Duin. Volgende week is de eerste column van Robs hand te lezen in het nog altijd meest populaire roddelblad van ons land.

 


Amsterdam, 14 juni 2017

Eerste nieuwe speeldata Philippe in 2018 bekend! 

De soloshow 'Bedankt voor alles' van Philippe is volgend jaar o.a. te zien in Rotterdam, Breda, Apeldoorn, Heerlen en Hengelo.
Ticketverkoop start donderdag 15 juni om 10 uur via de sites van de theaters. (Koop alleen daar je tickets om zeker te zijn dat je niet wordt opgelicht.)
Meer tourdata volgen later.
www.bedankt-voor-alles.nl

 


Amsterdam, 8 juni 2017

Rob en Fuad in nieuwe reeks 'Rare jongens' op BNN

Voor de reeks uitzendingen van het BNN programma 'Rare Jongens' komend najaar vinden deze maand de opnames plaats in Hilversum. Daar kun je nog bij zijn. Mocht je dat willen stuur dan snel jouw mail naar rarejongens@warnerbros.com
Mocht je bij de opnames aanwezig zijn dan zie je ook een aantal nieuwe gezichten waaronder Rob Scheepers en Fuad Hassen.


Amsterdam, 26 mei 2017

Begijn le Bleu voor het AD in de Giro

Comedian en wielerfanaat Begijn le Bleu is te gast in de Giro en volgt de spannende ontknoping op de voet voor het AD. In het online programma 'In het wiel' volgen presentator Hidde van Warmerdam en analist Thijs Zonneveld de Giro op de voet en doen verslag en voor,- en nabeschouwingen van alle etappe's. In het laatste weekend, tijdens de ontknoping van deze tourwedsrtijd is Begijn le Bleu te gast. Begijn is zelf groot wielerfanaat en werkt momenteel aan een boek en theaterproductie over deze sport.
Volg Begijn op twitter tijdens zijn verblijf de komende dagen


Amsterdam, 24 mei 2017

Speellijsten 2017/2018 online

Het theaterseizoen 2017/2018 krijgt al vorm. Vandaag presenteren wij de speellijsten van de producties die in 2017/2018 in de theaters te zien zijn. In de agenda op deze site vind je alle tourschema's.
 


Amsterdam, 20 april 2017

Ntjam Rosie zingt nieuwe single vanavond in DWDD

Vanavond zingt Ntjam Rosie haar prachtige nieuwe single 'Never give up' bij DWDD! Dit nummer is afkomstig van het album 'Breaking Cycles', waarmee de zangeres eind dit jaar het theater in gaat. In haar show 'Breaking Beats' bouwt Rosie een geheel nieuwe brug van muzikale stijlen en dans. Het belooft een show te worden langs r&b, funk, pop, hiphop soul en jazz, waarin Rosie het allerbeste van zichzelf laat zien!

Maar ook de komende tien dagen staat Rosie in het theater. Samen met Artvark Saxophone Quartet is zij te zien in het met veel sterren bekroonde ‘Homelands’.

Meer info: www.tvbtheaterproducties.nl/artiesten/agenda I www.ntjamrosie.com


Amsterdam, 18 april 2017

Maartje & Kine tweewekelijks bij GIJS 2.0 op Radio 2

Maartje & Kine kijken eens in de twee weken vooruit op de week bij Gijs Staverman op Radio 2. Op hun geheel karakteristieke wijze bezingen de twee het nieuws dat die week waarschijnlijk de aandacht zal trekken. Vanaf maandag 17 april iedere twee weken te horen dus bij GIJS 2.0 op NPO/Radio 2 vanaf 13.45 uur. En uiteraard terug te beluisteren via de facebookpagina van Maartje & Kine.


Amsterdam, 1 maart 2017

Benjamin van der Velden is de eerste 'TVB new artist'

Kleinkunstenaar/cabaretier Benjamin van der Velden (26 jaar uit Haarlem) is de eerste 'TVB new artist'. ‘TVB new artist’ is een nieuw samenwerkingsverband tussen theaters en Tiemersma en Van Bokhorst Theaterproducties, met als doel een uitzonderlijk nieuw talent een reeds geboekte theatertournee van minimaal 40 speeldata in het seizoen 17/18 te geven.

Benjamin studeert in mei dit jaar af aan het Conservatorium Haarlem. In 2016 won hij de juryprijs tijdens het Griffioen/Zuidplein Cabaretfestival, om vervolgens de persoonlijkheidsprijs binnen te slepen tijdens het Groninger Studenten Cabaret Festival.

Wie is Benjamin: ‘Ik ben ex-vmbo'er, ex-glazenwasser, toetsenist, pianist, ADHD'er, pianodocent, conservatoriumstudent, een gevoelige jongen, familielid, een prima buurman, cameraman, cabaretier, kleinkunstenaar en na dit persbericht: TVB's new artist. Een fantastische kans waaruit veel vertrouwen spreekt. Ik hoop een voorstelling te maken vol met muziek, humor en ontroering. Dicht bij de maatschappij, de wereld en mijzelf. Want dat ben je natuurlijk vooral; jezelf. Jij bent, wij zijn en Ik Ben.’

De volledige speelkalender wordt later bekend gemaakt.


Amsterdam, 27 februari 2017

Thomas Smith in premiere in Utrecht

De Vlaamse comedian Thomas Smith start zijn theatertournee vanavond met een premiere in Utrecht. In 'Strak' vertelt Thomas over zijn eigen Brexit. Thomas is geboren in Delft, heeft Engelse ouders en woont bijna zijn hele leven in Belgie. Echter na de Brexit heeft Thomas zich laten naturaliseren tot Belg. Daarnaast wordt Thomas dit jaar 50 jaar. Een mijlpaal waardoor hij zijn leven vanuit een ander perspectief bekijkt. Na Utrecht zal Thomas twee dagen in Theater Bellevue in Amsterdam te zien zijn waarna hij de Vlaamse premiere heeft staan in Antwerpen op 7 maart a.s.
De complete agenda is te vinden op www.thomassmith.be

 


Amsterdam, 9 februari 2017

Start reprise tour Artvark en Ntjam Rosie

Homelands werd heel goed ontvangen in de Nederlandse theaters. Daarom gaat zaterdag de reprise tour van Artvark Saxophone Quartet en zangeres Ntjam Rosie van start in Theater Dakota te Den Haag. Zondag wordt de live-registratie als cd/dvd gepresenteerd in De Kleine Komedie te Amsterdam, waarna de voorstelling in o.a. Rotterdam, Nijmegen en Gouda staat.


Amsterdam, 30 januari 2017

Maartje & Kine kijken vooruit op de komende week bij Gijs 2.0

Vandaag zijn Maartje & Kine te gast bij Gijs Staverman op NPO Radio2. Ze kijken muzikaal vooruit op de komende week. 


Amsterdam, 28 januari 2017

Ellen Dikker in premiere met 'Buitenspel'

Vanavond gaat het vijfde avondvullende programma van Ellen Dikker in première in Theater Bellevue in Amsterdam. In 'Buitenspel' vertelt Ellen over wat het voor haar en het gezin heeft betekent dat haar zoontje is aangenomen in de jeugdopleiding van Ajax terwijl haar eigen carrière dreigt onopgemerkt voorbij te gaan. Een voorstelling over succes hebben, falen en vooral ook alles daar tussenin. Ellen is vervolgens dit seizoen nog tot juni in de theaters te zien.  


Amsterdam, 24 januari 2017

Ellen Dikker interview in het Parool

Vandaag een groot interview met Ellen Dikker in het Parool. Het interview staat in het kader van haar premiere deze week in Theater Bellevue in Amsterdam op 26, 27 en 28 (premiere) januari. Kaarten zijn nog te koop via www.theaterbellevue.nl


Amsterdam, 23 januari 2017

Yuri Honing in premiere met zijn eerste theaterprogramma 'Het verlangen van Yuri Honing'

Vanavond is de premiere van het eerste theaterprogramma van muzikant/saxofonist Yuri Honing in de Kleine Komedie in Amsterdam. In 'Het verlangen van Yuri Honing' maakt het publiek kennis met de langgerekte meeslepende toonreeksen en prachtige videobeelden van deze Edison en Boy Edgar prijswinnaar. De Leeuwarder Courant schreef onlangs al 'Muziek Yuri Honing kolkt onderhuids'. Vanaf vandaag is Yuri de komende maanden nog te zien door heel het land. Kijk in de agenda op deze site voor alle speeldata. Kaarten voor vanavond zijn te koop via De Kleine Komedie.


Amsterdam, 17 januari 2017

Maartje & Kine steunen Freek de Jonge tijdens zijn 'Nederland, laat Groningen niet zakken!' actie

Deze week voert Freek de Jonge actie. Actie tegen de problematiek die ontstaan is rondom de aardbevingen in Groningen. Daarbij wordt Freek ondersteund door Maartje & Kine. Zij schreven twee jaar geleden al een parodie op de nummer 1 van de Top 2000 'Bohemian Rhapsody' van Queen; De Groninger Rhapsody. Natuurlijk mag dit nummer niet ontbreken tijdens deze campagne. Maartje & Kine spelen daarom mee op dinsdag 17 januari in de kerk in Loppersum en woensdag 18 januari in Westernieland. Vandaag werd ook bekend dat ze ook aanwezig zijn op de slotbijeenkomst in De Oosterpoort in Groningen op de vrijdag. De eigen voorstelling die ze die avond zouden spelen in Coevorden is hierdoor, met de fijne ondersteuning van Theater Hofpoort, verplaatst naar zaterdag 21 januari.


Amsterdam, 15 januari 2017

Registratie '2016; Uitgescheept' op Omroep Brabant

De registratie van de (voorlopig) laatste Oudejaarsconference van Rob Scheepers '2016; Uitgescheept' is vanavond te zien op Omroep Brabant om 21.00uur. Rob speelde de afgelopen anderhalve maand een compleet uitverkochte tournee door Brabant en sloot af met 6 voorstellingen in het Parktheater Eindhoven. Tijdens die reeks werden opnames gemaakt die vanavond dus te zien zijn. Vanaf maart is Rob weer in het theater te zien, en nu ook buiten Brabant met 'Schroot'.


Amsterdam, 11 januari 2017

Thijs Kemperink tekent bij Tiemersma en Van Bokhorst Theaterproducties

Transfernieuws! Thijs Kemperink sluit zich per direct aan bij TVB Theaterproducties. De cabaretier uit het Oosten van het land (Albergen) speelt momenteel zijn derde avondvullende programma 'Zleur' in de theaters. Vanaf september 2017 start Thijs met de try-outs van zijn vierde programma 'Fout'. Vandaag zijn de handtekeningen onder het contract gezet!


Amsterdam, 9 januari 2017

4 Sterren voor Bert Gabriels in Dagblad van het Noorden

'Een nieuwe Belg om in te lijsten' aldus Jacques 'd Ancona in het Dagblad van het Noorden. Bert Gabriels is op tournee met zijn programma 'Van mij mag het' en won in het Noorden niet alleen aan publiek maar ook aan sterren. In het Dagblad van het Noorden staat vandaag een prachtige recensie over Bert zijn laatste programma.


Amsterdam, 9 januari 2017

4 sterren voor Yuri Honing in Leeuwarder Courant

De tournee is nog maar net van start en de officiele premiere volgt op 23 januari a.s. in de Kleine Komedie, maar toch al verscheen vandaag de eerste recensie in de Leeuwarder Courant. En deze smaakt naar meer. 4 Sterren ontvang Yuri voor 'het Verlangen van Yuri Honing'.


Amsterdam, 22 december 2016

Maartje & Kine 23 december te zien in 'Zo'n zin in kerst' op NPO3

Morgenavond zendt de EO het programma 'Zo'n zin in kerst' uit. Daarin zijn ook Maartje & Kine te zien met speciaal voor dit programma geschreven lied over het leed dat kerst heet. Bekijk hier alvast de preview.
23 december NPO3 om 20.30 uur


Amsterdam, 12 december 2016

4 sterren voor Fuad in het Dagblad van het Noorden

Met nog een staartje aan voorstellingen voor de boeg ontving Fuad vandaag een mooie 4-sterren recensie in het Dagblad van het Noorden van Jacques D'ancona.
'Pareidolia' is de komende weken nog te zien in Almelo (14 december), Groningen (15 december), Veendam (16 december), Bovenkarspel (17 december) en Middelburg (21 december).


Amsterdam, 30 november 2016

Extra (zesde!!!) voorstelling '2016; Uitgescheept' van Rob Scheepers in Eindhoven

Het succes van Rob Scheepers kent geen grenzen. De kaartverkoop voor zijn laatste Oudejaarsconference '2016; Uitgescheept' gaat zo goed dat er is besloten een zesde voorstelling in de verkoop te laten gaan. Kaarten voor deze extra voorstelling op woensdag 11 januari 2017 zijn nu te koop via www.parktheater.nl


Amsterdam, 21 november 2016

En daar is het nieuwe wereldrecord; Maartje & Kine spelen 45 huiskamerconcerten

Het is Maartje & Kine gelukt! Er staat een nieuw wereldrecord huiskamerconcerten in de boeken. Maar liefst 45 keer speelden Maartje & Kine het afgelopen weekend tijdens Back at Sea een huiskamerconcert in het bungalowpark in Port Zelande. GEFELICITEERD!

 


Amsterdam, 18 november 2016

Ellen Dikkers 'Kleine Messi' gebuldeld in boekvorm

In mei 2017 worden de columns die Ellen Dikker schrijft voor Het Parool gebundeld en in boekvorm uitgebracht. De planning is dat de bundelvorm, met extra verhalen, in mei 2017 op de markt verschijnt. In de wekelijkse columns 'De Kleine Messi' beschrijft Ellen het leven van haar zoontje die opgenomen is in de jeugdopleiding van Ajax en de invloed daarvan op het gezin Dikker. Daarnaast is Ellen in de theaters te zien met try-outs van haar nieuwe voorstelling 'Buitenspel', uiteraard ook gelinkt aan dit thema.


Amsterdam, 16 november 2016

'Boeva and the games' wint M-award in Vlaanderen

Het TV-programma 'Boeva and the games', het eigen Tv programma van comedian William Boeva heeft in Vlaanderen de M-award gewonnen. De M-award staat voor Mediawijze Mediaproductie. Het was de eerste keer dat de M-awards in Vlaanderen werden uitgereikt. Dit zijn awards waarmee het Vlaams Kenniscentrum Mediawijsheid meer zichtbaarheid wil geven aan initiatieven die mensen aanzetten kritischer, creatiever en bewuster met media om te gaan.


Amsterdam, 20 oktober 2016

Registratie 'Made in Belgium' van Philippe op RTL4

A.s. zaterdag 22 oktober is de registratie van het cabaretprogramma 'Made in Belgium' van Philippe Geubels te zien op RTL 4. Met dit debuutprogramma lanceerde Philippe zichzelf in Nederland en waarvan hij de tournee drie dagen mocht afsluiten in Koninklijk Theater Carre. Daar ook werd de registratie van deze show opgenomen.
RTL4; 22.10 uur (direct na de registratie van Brigitte Kaandorps 'Grande de luxe extra plus')


Amsterdam, 19 oktober 2016

Ellen Dikker speelt eerste try-outs van nieuw theaterprogramma 'Buitenspel'

Ellen Dikker start morgenavond de tournee van haar vijfde theaterprogramma 'Buitenspel'. De eerste try-out is donderdagavond op Vlieland en vrijdag 21 en zaterdag 22 oktober staat Ellen in het Werftheater in Utrecht. Voor de shows zijn nog kaarten te koop. In 'Buitenspel' vraagt Ellen zich af wanneer je succesvol bent. Als je in een dikke auto rijdt? Als je in een groot huis woont? Als je veel facebookvrienden hebt? Als je op televisie komt? Als je kinderen hoogbegaafd zijn? Iedereen wil meetellen. Gaat voo